Studiu de caz
Problemele constructorilor
Cum profita companiile de programul de reabilitare
Reabilitarea termica poate urca pretul apartamentelor cu 5%
Ce s-ar putea face in plus
Solutii de finantare
Puncte slabe ale programului
5 / 8

Reabilitarea termica poate urca pretul apartamentelor cu 5%

Valentin Ilie (foto), CEO al companiei Coldwell Banker, unul din cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara, este de parere ca reabilitarea unui bloc poate influenta pretul de vanzare al apartamentelor din cladirea respectiva si poate reprezenta un factor de decizie important pentru potentialii cumparatori.

„De exemplu, in cazul unui apartament cu doua camere, situat intr-un imobil cu patru etaje, valoarea ar putea creste cu maxim 5% in urma reabilitarii blocului respectiv”, subliniaza seful Coldwell Banker.

Ilie spune ca, pana in prezent, nu au fost cumparatori care sa isi doreasca in mod expres sa cumpere o locuinta intr-un bloc reabilitat termic, dar, pe viitor, cu siguranta aceste blocuri vor fi preferate. Astfel, intr-o piata in care vanzarile sunt tot mai dificile, reabilitarea termica a blocului poate reprezenta un argument important in promovarea unui apartament.

Intre timp, programul de reabilitare termica, ca si „fratele sau”, programul guvernamental Prima Casa, se misca greoi si nu are inca puterea de a impulsiona piata rezidentiala.

„Cu siguranta, programului ii lipseste viteza si nu ma refer la viteza de executie a unui bloc, ci viteaza cu care sunt incepute lucrarile mai multor cladiri, in mod simultan”, este de parere Ilie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri