O vila devenita atelier de creatie florala
O vila din Primaverii, luata cu forta de rusi, este astazi locul in care talentul si migala orientala ajung in casele romanilor
Prima casa din Bucuresti cu incalzire si apa calda
Castelul Teleki, locul in care a locuit una dintre cele mai instarite familii din Romania
Conacul de piatra de la Heresti, o comoara arhitecturala incarcata de istorie care dateaza din secolul al XVII-lea
2 / 5

O vila din Primaverii, luata cu forta de rusi, este astazi locul in care talentul si migala orientala ajung in casele romanilor

Vila de pe bulevardul Primaverii nr. 4 a fost construita in anul 1938 de Dumitru Popa, unul din primii tarani romani din zona Sibiului, acesta fiind si unul din principalele puncte de atractie de “la sosea” in perioada interbelica, asta deoarece niciun trecator care avea drum prin nordul Capitalei nu avea cum sa nu observe trandafirii care acopereau cladirea, mai ales in luna mai, cand acestia infloreau.


Se pare ca acesta a fost si unul din motivele pentru care imediat dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial rusii au fortat proprietarii sa evacueze casa si de aici incepe adevarata poveste a locului.


“Generalul Vasily Kuznetsov a venit personal la bunicul meu si i-a cerut sa elibereze casa. Casa bunicului nu facea parte din categoria celor nationalizabili, iar generalul rus i-a propus, pentru a-l lasa in casa, sa se mute la subsol, lucru pe care bunicul nu l-a acceptat, el fiind un salistean ardelean mult prea mandru, mai ales ca a construit aceasta casa cu bani munciti”, povesteste Ilinca Popa, nepoata si actuala proprietara a casei de pe bulevardul Primaverii nr. 4, care in prezent locuieste in Canada.


Dupa ani de zile de judecata pentru redobandirea proprietatii, in primavara anului 1997, proprietatea a reintrat in posesia familiei Popa, Ilinca Popa, stabilita in Canada, remobiland-o exact asa cum a fost pe vremea bunicilor.


In urma cu cateva luni, proprietatea din zona Primaverii a fost scoasa la inchiriere, iar in prezent spatiul este ocupat de catre Galeria Buhara, specializata in comercializarea de covoare nobile a caror valoare se poate ridica si la cateva zeci de mii de euro.


Cladirea a devenit astfel locul in care Norbert Hauser, sas la origini, cu o experienta in diferite domenii - de la actorie, la constructii si apoi la conducerea unor companii din domeniul textilelor, vinde in prezent covoare originale din zona Persiei sau din Turcia ori din indepartata China, adevarate comori care ajung sa coste chiar si zeci de mii de euro.


Vila din cartierul Primaverii dispune de o suprafata totala de peste 250 de metri patrati, fiind alcatuita din demisol (89 mp), parter (86 mp), etaj (81 mp), iar la exterior dispune de o curte de circa 250 mp.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri