Avantajele caselor din lemn: ce spun specialistii
Dezavantajele constructiei caselor din lemn
Avantajele constructiei unei case din caramida
Dezavantajele constructiei unei case din caramida
Avantajele constructiei unei case din beton armat sau/si BCA
Dezavantajele constructiei unei case din beton armat sau/si BCA
Concluzii: ce tip de casa este cea mai potrivita si care sunt costurile
7 / 7

Concluzii: ce tip de casa este cea mai potrivita si care sunt costurile

Specialistii din piata constructiilor sustin ca pretul mediu pe metru patrat in cazul optarii pentru una dintre aceste solutii de constructie, este, in mod normal, cel dat de piata.

Aceasta indiferent de tipul materialului , deoarece sunt diverse conditionalitati care influenteaza preturile.

“Este clar ca acest pret nu va fi niciodata zero, dar cu cat creste gradul de industrializare al constructiei asistam la o scadere a preturilor”, a aratat Claudiu Georgescu, presedintele APMCR. “Solutiile sunt o problema de optiune financiara. Pentru casele pe sol se pot folosi materiale sau solutii tehnologice recomandate de normativele nationale in vigoare. Trebuie sa intelegem ca optiunea pentru fiecare solutie constructiva implica un anumit tip de costuri. Si este o problema de educatie , mai ales de educatie in a intelege influenta diferitelor componente ale pretului. Cred ca arhitectii trebuie sa renunte un pic la ermetismul profesiei lor si sa prezinte clientului , pe langa solutiile de arhitectura si diverse variante de pret”, a mai precizat specialistul in constructii.

La randul sau, arhitectul Razvan Vrabie sustine ca domeniul constructiilor este unul strict reglementat din punct de vedere al riscului seisimic de zona.

“Solutiile constructive sunt alese de proiectanti (arhitecti, ingineri) in functie si de ce solicita benficiarul (tema de proiectare). Daca costurile minime sunt un tel, apare o anumita solutie, daca vrea spatiu degajat sau inaltimi mari, apar alte variante. Deci, respectand - in orice caz - conditia de siguranta la seism, pot fi rezolvari multiple, in anumite limite si cu anumite costuri. Variantele le propune proiectantul, alegerea o face beneficiarul. In toate cele trei sisteme sunt bine stapanite problemele de izolare termica, atata timp cat proiectantul se preoocupa profesionst de problema si executantul respecta solutiile de detaliu. In prezent sunt mai convenabile ca pret si mana de lucru anveloparile (termosistem) la care se preteaza casele din zidarie portanta”, a mai spus arhitectul contactat de Wall-Street.ro.

Preturile cerute pentru tipurile de case:

- Casa lemn: 650 euro/mp (circa 150 euro la rosu)
- Casa din zidarie cu elem. B.a. : 750 euro/mp (circa 250 euro la rosu)
- Casa din beton cu B.C.A. : 700 euro/mp (circa 200 euro la rosu)

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri