Avantajele caselor din lemn: ce spun specialistii
Dezavantajele constructiei caselor din lemn
Avantajele constructiei unei case din caramida
Dezavantajele constructiei unei case din caramida
Avantajele constructiei unei case din beton armat sau/si BCA
Dezavantajele constructiei unei case din beton armat sau/si BCA
Concluzii: ce tip de casa este cea mai potrivita si care sunt costurile
6 / 7

Dezavantajele constructiei unei case din beton armat sau/si BCA

Printre dezavantajele identificate de specialistii in constructii se numara durata relativ mare de executie, ca si in cazul caramizii, faptul ca zidaria nu este una portanta sau structura de la interior ramane, de cele mai multe ori, vizibila.


“Dat fiind faptul ca zidaria nu este portanta, elementele verticale izolate din beton armat (stalpi, semidiafragme) au, in mod normal o dimensiune mai mare in plan decat in cazul structurii din zidarie portanta. Structura, spre interior, ramane vizibila (stalpi si grinzi), fiind mai dificila mobilarea incaparilor din aceasta cauza. Mai mult, constructiile cu BCA necesita un bun coordonator de santier deoarece implica operatiuni successive, fronturi de lucru limitate si conditionate de alte lucrari”, a declarat arhitectul Razvan Vrabie.


Potrivit acestuia, pretul unitar final este mai mare decat la alte tipuri de constructii comparabile dimensional (de ex. cu structura din lemn), insa poate fi mai mic in cazul in care diferenta se face prin lipsa termosistemului care apare aproape mereu in cazul solutiei de case cu structura din zidarie portanta.


“In mod asemanator, invelitoarea tip terasa – in cazul in care se utilizeaza acest gen de acoperire – poate fi un element cu costuri suplimentare comparativ cu o sarpanta clasica in cazul caselor din lemn”, a mai adaugat specialistul in constructiile de case. La capitolul dezavantaje, Claudiu Georgescu vorbeste desore existenta unei perceptii datorita traditiei de material fragil la socuri mecanice.


“Fiind un material accesibil, este in unele cazuri pus in opera de personal nepregatit ce nu tine cont de prescr'+'iptiile tehnice. Totodata, este un material al carui pret este captiv in functie de pretul produselor care ii intra in componenta”, a precizat presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania.


Sursa foto: Xella.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri