Avantajele caselor din lemn: ce spun specialistii
Dezavantajele constructiei caselor din lemn
Avantajele constructiei unei case din caramida
Dezavantajele constructiei unei case din caramida
Avantajele constructiei unei case din beton armat sau/si BCA
Dezavantajele constructiei unei case din beton armat sau/si BCA
Concluzii: ce tip de casa este cea mai potrivita si care sunt costurile
5 / 7

Avantajele constructiei unei case din beton armat sau/si BCA

BCA-ul (Betonul Celular Autoclavizat) este o alta preferinta in topul materialelor de constructie pe baza careia se realizeaza structura unei case, fiind in ultimii ani o solutie tot mai cautata in randul romanilor, ponderea vanzarilor in piata fiind favorabila acestei solutii, in detrimentul caramizii, arata o statistica din piata.


Potrivit expertilor, tehnologia utilizarii BCA este una comuna si raspandita, fiind relativ usor de gasit de catre proiectanti si de executanti.


“Tehnologia cladirilor din beton armat este foarte flexibila, permitand obtinerea de deschideri relativ mari, forme si volume dintre cele mai diverse, fiind bine pus la punct si normat sistemul de calcul si de simulare a solicitarilor la care este supusa cladirea in cazul unui seism. Varianta de structura este din beton armat si prevede elemente verticale (stalpi, diafragme sau semidiafragme) si orizontale (grinzi, plansee) din beton armat cu inchideri (zidarii exterioare si placari exterioare) din B.C.A. Teoretic aceasta structura are o flexibilitate mai mare in privinta compartimentarii interioare decat structura din zidarie portanta. (...) Aceasta solutie se comporta bine la foc, iar bugetul poate fi relativ usor tinut sub control, ca si in cazul caramizii”, a spus arh. Razvan Vrabie, la solicitarea Wall-Street.ro.


Claudiu Georgescu sustine, la randul sau, ca solutia BCA este accesibila, fiind un produs realizat din materii prime mixte, atat naturale (nisip), cat si industriale (var, ciment).


“BCA ofera caracteristici bune mecanice si termice in conformitate cu cerintele speciale de rezistenta solicitate in Romania , dar este si un material reciclabil integral”, a spus Georgescu.


Sursa foto: xella.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri