Minime verificari ale extrasului de carte funciara
Garantiile imobiliare
Costurile si termenele trebuie prevazute clar in contract
Garantia sumelor platite in avans, o masura de siguranta pentru cladirile inca nefinalizate
Iti iei casa cu rata la dezvoltator? Cere o asigurare suplimentara extinsa
Ce capcane pot exista in contracte? Cum pot fi descoperite cu usurinta?
Cat de frecvente sunt in contracte garantiile imobiliare sau penalitatile de intarziere ale constructiei?
7 / 7

Cat de frecvente sunt in contracte garantiile imobiliare sau penalitatile de intarziere ale constructiei?

In mod normal, in majoritatea contractelor sunt prevazute astfel de termene si penalitati pentru nerespectarea termenelor de finalizare ale constructiei, iar daca acestea nu exista ar trebui in mod cert solicitate de cumparator. Lipsa lor poate fi un semnal privind seriozitatea vanzatorului.


De asemenea, clientii ar trebui sa stie de la bun inceput ca legea reglementeaza garantiile privind viciile ascunse ale locuintei. Garantia de vicii ascunse a locuintei este oferita de vanzator si are o durata limitata intre 1 an si 3 ani, insa nu exista niciun impediment legal ca durata garantiei sa fie extinsa pe un termen mai lung daca vanzatorul este de acord. Pentru calitatea in constructii s-a prevazut raspunderea antreprenorului pentru viciile ascunse ale constructiei ivite in termen de 10 ani de la receptia lucrari, iar pentru viciile structurii de rezistenta rezultate din nerespectarea normelor de proiectare si executie in vigoare la data realizarii ei, raspunderea "pe toata durata de existenta a constructiei".


Ca sfat pentru cumparatori, Ioana Negrea spune ca „in primul rand, ar trebui sa tina cont de renumele si experienta dezvoltatorului. Este important sa stim de la cine cumparam, ca respectiva companie este o companie serioasa, de incredere si care va exista pe piata pe termen lung. Achizitionarea unui apartament de la un vanzator care urmareste doar profitul imediat poate aduce cu sine si riscul de a intra in posesia unui apartament pentru care s-a facut rabat la calitate”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri