Ce inseamna de fapt un chilipir imobiliar?
Cat de aproape sunt de primul magazin?
Ce inseamna la nivel de cost o infrastructura nedezvoltata?
Imi pot asuma minusurile evidente?
Ti-ai lua o masina fara sa te uiti la kilometraj? Atunci de ce nu ai verifica atent si calitatea locuintei?
Ti se ofera garantii imobiliare?
Sunt probleme juridice cu locuinta?
Ce reputatie are dezvoltatorul?
5 / 8

Ti-ai lua o masina fara sa te uiti la kilometraj? Atunci de ce nu ai verifica atent si calitatea locuintei?

“In general, o oferta care este prezentata ca fiind un chilipir imobiliar poate, in cazul in care este un fals chilipir, sa prezinte probleme de ordin tehnic sau juridic si toate aspectele potentiale trebuie cercetate cu atentie. Este ca in domeniul auto, cand gasesti o oferta buna pentru un automobil, te uiti si la kilometraj sau dupa eventuale probleme tehnice sau in hipermarket te uiti si la data de expirare si compozitie, cu atat mai mult cu cat pretul de vanzare este mult mai mic”, a mai spus Voicu.


Problemele de ordin tehnic se pot referi la calitatea constructiei sau la vechimea imobilului daca vorbim de o locuinta veche – implicit si o potentiala incadrare intr-o clasa cu un grad de risc seismic ridicat. Pe segmentul nou, calitatea constructiei ar trebui evaluata in ceea ce priveste imobilul si nu numai finisajele - exista chiar oferte in cazul carora calitatea constructiei lasa de dorit insa finisajele sunt de top comparativ cu segmentul de piata respectiv, finisajele avand insa, in general, o pondere redusa in costul constructiei.


“Sunt elemente si probleme multiple pe care le poti descoperi ulterior achizitionarii unui asa-zis “chilipir” – pe unele dintre ele, imediat dupa mutare, pe altele in timp. In primul rand, standardul de calitate din interiorul apartamentului – calitatea finisajelor care in cel mai scurt timp au probleme, obiecte sanitare care functioneaza defectuos, tamplarie de proasta calitate care fie nu functioneaza cum trebuie, fie nu izoleaza fonic sau termic, probleme pe care le poti intampina cu instalatiile sanitare – tu sau vecinul tau care, desi mutat recent intr-un bloc nou, te inunda pentru ca o teava ingropata in sapa s-a spart si atunci trebuie refacut tot circuitul”, completeaza si Alina Necula.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri