Recuperarea datoriilor la chirie, fara proces
Ce se intampla daca apar cresteri neprevazute de costuri in contractul de inchiriere
Proprietarul vrea sa vanda imobilul pe care il am in chirie: ce se stipuleaza in noul Cod Civil?
Durata maxima a locatiunii
Termene de vanzare mai scurte la licitatii
Instituirea unei valori-prag in cazul urmaririi silite imobiliare
Datornicul poate cere instantei ca plata datoriei sa se faca din veniturile unor imobile neurmarite
Ce se intampla cu imobilile executate silite inchiriate catre terti.
5 / 8

Termene de vanzare mai scurte la licitatii

Termenele pentru vanzare au fost reduse, fiind situate acum intre 20 si 40 de zile de la data publicatiei de vanzare (anterior, acestea erau intre 30 si 60 de zile), iar publicatiile (anunturile) de vanzare se vor face, sub sanctiunea nulitatii vanzarii, intr-un ziar de circulatie nationala, atunci cand valoarea bunului depaseste suma de 250.000 lei, respectiv intr-un ziar local, in situatia in care valoarea bunului este mai mica de 250.000 lei.
Se impune precizarea ca aceste noi dispozitii se aplica doar executarilor silite incepute dupa intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila. In consecinta, executarile silite incepute sub imperiul Codului de Procedura Civila din 1865 vor continua sa fie supuse normelor procedurale precedente, spune Daniel Cirstea, partener la Dragne si Asociatii.

In cazul garantiilor imobiliare, noul Cod Civil, care ar urma sa intre in vigoare pe 15 februarie, prevede sa fie organizate 3 licitatii, iar la ultima pretul sa scada la jumatate.

“In cazul apartamentelor, vanzarea se va face prin organizarea de una, doua sau trei licitatii. La prima licitatie, valoarea imobilului porneste de la pretul evaluat plus TVA. La a doua licitatie, pretul poate ajunge la 70%, daca se prezinta minimum doua persoane. La cea de-a treia licitatie, pretul poate sa scada chiar si sub 50%, daca se prezinta minimum doi licitatori“, a declarat Elena Puica, directorul comercial al Executari.COM.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri