Focus pe Romania si Germania
Tranzactii in desfasurare
Planuri pentru Romania
1 / 3

Focus pe Romania si Germania

Valoarea portofoliului imobiliar al lui Dinu Patriciu era estimata la inceputul toamnei la 1,4-1,5 miliarde de euro, insa a scazut la un milliard de euro dupa ce omul de afaceri a vandut mai multe proprietati in incercarea de a se concentra doar pe pietele din Romania si Germania.

„In ultimii trei ani, am cumparat trei fonduri de investitii: Fabian, Rutley si Deutsche Land, iar in ultimii doi ani am consolidat aceste portofolii, eficientizandu-le din punctul de vedere al managementului. Am analizat proprietatile care nu sunt esentiale pentru strategia noastra de dezvoltare, precum si costul de administrare a portofoliilor de pe pietele secundare si am decis ca este indicat sa ne concentram pe Germania si Romania”, explica David Hayward (foto), director general al Dinu Patriciu Global Services (DPGS) in Romania, companie care administreaza proprietatile miliardarului detinute prin intermediul Dinu Patriciu Global Properties (DPGP).

DPGS are sedii centrale in Frankfurt, Bucuresti si Londra, si managementul portofoliului este realizat de catre sediile din Frankfurt si Bucuresti, acolo unde se gasesc majoritatea proprietatilor din portofoliu. Costul de administrare a unei cladiri in Bruxelles, exemplifica Hayward, este semnificativ mai mare decat costul de administrare a uneia dintre cladirile din Bucuresti sau Frankfurt. Din acest considerent, compania a decis sa vanda din activele detinute pe pietele secundare unor jucatori deja prezenti in tarile respective.

Germania si Romania raman doua piete cheie pentru Dinu Patriciu atat din ratiuni economice, cat si din motive subiective. “Germania are o economie puternica si stabila, este pilonul Uniunii Europene. Romania, pe langa faptul ca este tara de origine a proprietarului portofoliului, prezinta avantajul pietei cu nevoia reala de proprietati de calitate, la scara nationala, nevoie ce va sustine cererea pe termen mediu si lung. In Germania nu avem o astfel de cerere pe termen lung, dar avem o stabilitate fiscala mai mare. Este un mix interesant”, spune Hayward.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri