Piata rezidentiala isi va reveni peste 5-6 ani
Un sef de mall aduce 10% din venituri
1 / 4

"Sa ne bucuram ca nu suntem in Grecia"

Anul trecut, cele patru centre comerciale Iulius Mall, aflate in orasele Iasi, Cluj-Napoca, Suceava si Timisoara, au adus venituri de 41,2 milioane de euro. Iulian Dascalu, proprietarul retelei Iulius Group, estimeaza ca veniturile vor creste cu circa 10% in acest an, ceea ce reprezinta o crestere sanatoasa si reala. “Nu ne dorim cresteri de 30%, am ajunge la o noua criza. Vrem sa avem o crestere reala, iar 10% este bine, este o crestere sanatoasa”, spune el.

Cea mai importanta este insa rezistenta business-ului si faptul ca Romania nu are probleme mari financiare, precum alte tari. “Daca eram in Grecia, ce ne faceam?”, intreaba Dascalu, adaugand ca “trebuie sa ne bucuram ca nu suntem acolo”.

In prezent, Iulian Dascalu detine o suprafata construita de aproape 430.000 mp de spatii comerciale, la care se adauga proiectul mixt aflat in dezvoltare, Palas Iasi, cu o suprafata construita de 320.000 mp. Mall-ul este planificat pentru inaugurare in luna noiembrie, in prezent fiind inchiriat in proportie de 65%, insa Dascalu este convins ca la deschidere gradul de ocupare va depasi 95%, grad pe care il au si celelalte patru mall-uri.

“Speram sa deschidem (n.r: proiectul Palas Mall) in noiembrie. Sunt cativa clienti mari care vor sa deschida anul acesta si noi facem eforturi, dar este prea devreme pentru a da un termen. Vom anunta cu trei luni inainte”, afirma proprietarul Iulius Group.

Printre retailerii care vor deschide magazine in Palas se numara: H&M, Tosca Blu (n.r: al doilea magazin din tara, dupa cel din Bucuresti), Stefanel, New Yorker si C&A. Proiectul va include si o parcare subterana cu plata cu circa 2.500 de locuri, doua cladiri de birouri si 70 de apartamente.

Citeste in slide-ul urmator cum priveste regele mall-urilor ideea de a vinde sau de a cumpara un mall.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri