Ce lipseste investitiilor de 35 mil. euro aflate in derulare
Cum vor cei mai puternici romani din imobiliare sa schimbe piata
La final, reputatia este cea care conteaza
2 / 3

Cum vor cei mai puternici romani din imobiliare sa schimbe piata

Ideea unui patronat al proprietarilor i-a venit lui Liviu Tudor in urma cu un an, fiind motivat de dorinta de a desfasura activitatile imobiliare in Romania asa cum o face orice investitor la nivelul Uniunii Europene. In plus, afilierea la o asociatie internationala are rolul de a imbunatati modelul de business local, pentru ca omul de afaceri crede ca inca mai sunt multe de facut pe piata imobiliara.

“Un prim fapt ce ar putea fi imbunatatit este noua lege a PUZ-ului, care nemultumeste multi dezvoltatori. Altul ar fi adoptarea unui cod unic in Europa de masurare a suprafetelor inchiriabile, pentru ca multinationalele platesc chirie pe suprafata inchiriabila si orice diferenta de cost se reflecta in bugetele lor. Nu in ultimul rand, vrem sa dezvoltam conceptul de cladiri verzi, pentru ca in Romania sunt doua standarde, unul european si unul american”, a declarat omul de afaceri.

In prezent, printre membrii RABO se numara, alaturi de Genesis Development, Iulius Mall - reteaua de mall-uri controlata de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu (foto), CA Immo – care a preluat recent fondul de investitii Europolis, Monopolit si, cel mai recent, Tiriac Imobiliare. Toti acesti proprietari au un portofoliu la nivel global de 5-10 miliarde de euro, potrivit estimarilor lui Liviu Tudor.

Insa tinta omului de afaceri este atragerea a 20 de proprietari, cu un portofoliu de cladiri evaluat la 100 de miliarde de euro. Pe lista posibilor candidati pentru a deveni membri RABO se afla Immofinanz, cel mai mare investitor din piata imobiliara locala, si omul de afaceri Dinu Patriciu.

Citeste si Birouri si mall-uri: Cei mai mari proprietari romani, fata in fata cu criza.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri