Victor Ponta: controversata ordonanta a primarilor traseisti
Titus Corlatean: incalcarea dreptului la vot al romanilor din diaspora
Victor Ponta: intervenirea in politica editoriala a televiziunilor de stiri
Victor Ponta: contestarea candidaturii dupa acuzatia ca a fost ofiter acoperit
Traian Basescu: declaratii despre dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis
Traian Basescu: masa la restaurant cu Udrea in campanie
Victor Ponta: discutii in Guvern despre situatia din Ucraina
Traian Basescu: sustinerea Partidului Miscarea Populara la europarlamentare
4 / 8

Victor Ponta: contestarea candidaturii dupa acuzatia ca a fost ofiter acoperit

Gheorghe Funar, care a candidat ca independent la alegerile prezidentiale, a sesizat Curtea Constitutionala, in data de 17 octombrie, privind legalitatea candidaturii lui Victor Ponta la alegeri, dupa ce Traian Basescu a afirmat ca actualul premier a fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001, in timp ce era procuror. Conform vechii Constitutii, acesta ar fi comis "o ilegalitate constitutionala".


Gheorghe Funar nu a fost insa singurul care l-a acuzat pe Victor Ponta de incalcarea Constitutiei. Monica Macovei i-a cerut, in 14 octombrie, demisia premierului, precum si retragerea din cursa pentru prezidentiale. "Ponta trebuie sa explice oamenilor de ce a incalcat Constitutia si a mintit atatia ani", a declarat atunci Macovei.


Sesizarea lui Funar a fost insa respinsa de Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, hotararea fiind comunicata si Biroului Electoral Central (BEC).


Ce spune Constitutia:


Art. 40, alin. (3): Nu pot face parte din partide politice judecatorii Curtii Constitutionale, avocatii poporului, magistratii, membrii activi ai armatei, politistii si alte categorii de functionari publici stabilite prin lege organica.


Premierul Victor Ponta a negat acuzatiile lui Traian Basescu potrivit carora ar fi fost ofiter acoperit in timp ce era si procuror, calificandu-le ca "minciuni".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri