Care va fi pretul de deschidere la listare?
Cum vor evolua titlurile FP in prima zi?
Cum vor evolua titlurile FP in prima saptamana?
Care va fi trendul pana la finalul anului?
Cum vor arata rulajele FP in primele zile de tranzactionare?
Cat timp va fi FP in topul celor mai tranzactionate companii?
3 / 6

Cum vor evolua titlurile FP in prima saptamana?

Adi Lupsan: Nu cred ca vom avea un trend clar in prima saptamana. Ma astept la o evolutie in laterala sau probabil ca pretul va evolua in acelasi canal cuprins intre 0.6-0.8. Daca ar fi sa fac o estimare pe termen mediu (intre 1-3 luni) atunci putem vorbi de un trend usor descendent cotatiile Fondului Proprietatea putand atinge la sfarsitul lunii aprilie cotatii cuprinse intre 0.5-0.6 lei actiune. Fundamentarea acestor preturi vine din pespectiva unor corectii care pot sa apara in primava acestui an pe marile piete externe.

Adrian Barbulescu: Pe parcursul primelor sedinte de tranzactionare vom avea de-a face cu o evolutie oscilanta, in sensul ca pretul va incerca sa isi gaseasca un echilibru si acesta va fi strans legat de marimea vanzatorilor si cumparatorilor.

Bogdan Ceuca: In prima saptamana vom merge in sus dar putin maxim +5%.

Dragos Darabut: Listarea fondului a starnit cu siguranta si interesul fondurilor de investitii straine. Ramane de vazut daca acestea vor lua pozitii inca din primele zile de tranzactionare sau daca vor astepta cu scopul de a cumpara la un pret mai mic. Pe baza analizei fundamentale compararea mediei P/BV a sectorului international de fonduri de investitii cu active similare cu valoarea contabila pe actiune a FP estimata pentru 2010 ofera un pret orientativ de 0.8 lei/actiune care ar putea fi atins pe parcursul lui 2011.

Liviu Avram: Cred ca va avea o evolutie pozitiva, sustinuta de un interes crescut la cumparare.

Andrei Radulescu (foto): Depinde foarte mult in primul rand de nivelul de inchidere din prima sedinta! Acesta va constitui o referinta foarte importanta in filosofia investitiilor in titluri FP (deci pentru potentialii cumparatori FP)! Totodata, depinde si de gradul de nerabdare a actualilor detinatori de titluri FP de a vinde. Nu in ultimul rand, depinde si de contextul bursier international. Foarte multe necunoscute, greu de spus care va fi semnul dupa prima saptamana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri