Listarea FP, un eveniment de anvergura pentru piata
De ce este listarea FP de interes pentru investitorii de retail
Performanta administratorului va influenta activul net
2 / 3

De ce este listarea FP de interes pentru investitorii de retail

“Daca pentru piata bursiera listarea Fondului Proprietatea este asteptata ca o noua borna de hotar, un punct zero de unde s-ar putea construi noul ciclu bursier, pentru investitorii de retail aceasta listare ar trebui sa prezinte interes cel putin prin prisma a trei aspecte importante”, a explicat Alin Brendea (foto), director la Prime Transaction.

Un prim motiv ar fi ca investitorii sa vada in aceasta listare o oportunitate de investitie.

In opinia lui Brendea, atuurile noului emitent sunt evidente: o expunere foarte interesanta pe sectorul energetic romanesc, un administrator de talie mondiala si o lichiditate bursiera care cu siguranta va propulsa FP pe prima pozitie al topului emitentilor listati.

“In al doilea rand, ar trebui sa ne gandim la efectul pe care listarea FP il va avea asupra portofoliului detinut in prezent de investitorii de retail. Este mai mult decat plauzibil ca in urma listarii piata sa beneficieze de o lichiditate mai buna iar banii noi atrasi sa disponibilizeze sume investite si pe alti emitenti. Cu alte cuvinte este probabil ca Fondul Proprietatea sa produca un efect de antrenare si pentru alti emitenti, in special cei cu lichiditate bursiera si rezultate financiare bune, care ar putea determina o evolutie pozitiva a acestora”, a mai spus Alin Brendea.

Un al treilea motiv foarte important este ca listarea FP ar putea sa readuca investitia bursiera in atentia generala. Intr-o perioada in care dobanzile oferite in sistemul bancar sunt in cea mai mare masura real negative, interesul pentru oportunitati de investitie va reveni treptat la un nivel vizibil.

“Reusita listarii FP dublata de derularea in 2011 a programului de vanzare a unor participatii ale statului pe bursa ar putea indrepta, din nou, atentia generala spre investitia bursiera. Iar in contextul actual putem spera ca piata bursiera sa reuseasca sa valorifice superior o noua eventuala sansa pe care mediul economic romanesc i-ar oferi-o”, a mai spus oficialul Prime Transaction.

De asemenea, Adi Lupsan este convins de faptul ca FP se anunta cea mai mare oportunitate investitionala din Romania pentru multi ani de acum.

In plus, acesta va aduce mari jucatori investitonali pe radarul pietei locale de capital, care vor fi atrasi de anvergura si perspectivele investitionale pe care Fondul le va aduce.

“Astazi, ceea mai importanta caracteristica a pietei locale de capital este pesimismul investitional determinat de aversiunea foarte ridicata pentru actiuni. Dar in aceste perioade apar de fapt marile oportunitati, iar aceaste oportunitati apar de cateva ori in viata unui investitor. Pentru mine, astazi, Fondul Proprietatea este o asemenea oportunitate”, a mai spus Lupsan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri