Orzan: Piata de foraj va creste cu 20-30% in 2010
“Nu lucram cu administratiile locale care nu au finantare europeana”
Pierdere financiara de 10 mil. lei in primele sase luni
2 / 3

“Nu lucram cu administratiile locale care nu au finantare europeana”

Probleme de finantarea pe care le au administratile locale si primariile a determinat compania sa renunte la incheierea de contracte pentru infrastructurare pentru proiectele fara finantare europeana.

“Analiza pe ultimii doi ani pe activitatea de constructii ne-a determinat sa ne indreptam exclusiv spre sectorul de infrastructura. Intram pe piata locala pe astept de proiecte, insa numai acolo unde exista finantare europeana. Nu lucram pentru niciun proiect al administratilor locale sau primariilor care nu detin finantare europeana, deoarece vom avea probleme cu primirea banilor”, sustine Calburean.

Problemele cu statul se regasesc si in sectorul de foraj, unde seful Dafora a afirmat ca nu a incheiat niciun contract nou cu o companie de stat.

“In urmatorii 3-4 ani dorim sa avem afaceri de 30-35% din proiectele internationale si 65-70% din cele din Romania, deoarece am elimina o mare parte din risc. Impactul unei crize pe unul din aceste segment ar fi acoperit de celalalt segment”, spune Orzan.

Principalii clienti de pe piata locala sunt Petrom si Romgaz, pe piata de foraj, insa Orzan se asteapta ca anul urmator si alte companii sa se indrepte spre cereri pe acest domeniu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri