Amintirea unor eforturi conjugate
Primii pasi spre un templu al capitalismului
Infiintarea propriu-zisa
Bursa de Valori Bucuresti - Primele amintiri
1996 - Primul an de activitate reala plus concurenta de la Rasdaq
Farmache: Cel mai mare regret ramane ca nu avem mai multe companii mari
Simionescu: Ne-am concentrat pe business si am uitat pentru ce ne-am zbatut
Costin Donoaica: Insasi infiintarea BVB este cea mai mare satisfactie
Tanasoiu: Peste 15 ani vad o bursa matura si un centru regional de succes
Prunea: Cel mai mare regret al meu este CNVM
Valentin Ionescu: Toti eram tineri, plini de sperante si stapaniti de emotie
Oameni, nume, amintiri
9 / 12

Tanasoiu: Peste 15 ani vad o bursa matura si un centru regional de succes

Cele mai marcante amintiri ale Adrianei Tanasoiu (foto) de acum 15 ani sunt legate de momentele importante din istoria bursei moderne din Romania: primele cursuri de pregatire pentru autorizarea agentilor de bursa, primele examene de autorizare pentru agentii de bursa, primele simulari organizate cu participantii la piata.

Un loc special il are prima sedinta de tranzactionare, care a avut loc pe 20 noiembrie 1995. Resimt si acum emotia pe care am trait-o cand, in calitate de Presedinte al sedintei de tranzactionare, am sunat pentru prima data din clopotelul care marca deschiderea primei sedinte de tranzactionare”, isi aminteste actualul director general al Depozitarului Central.

Toate aniversarile bursei au constituit de asemenea momente de referinta, care au marcat indeplinirea unor obiective de etapa, subordonate obiectivului general de a construi o piata de capital puternica, eficienta, la standarde internationale.

Referitor la evolutia pietei in ansamblu si a bursei ca institutie, Tanasoiu regreta faptul ca piata nu a primit de multe ori sprijinul necesar din partea autoritatilor, pentru a isi realiza intregul potential.

“Sunt o fire optimista si inca mai sper ca acest lucru se va intampla intr-un viitor nu prea indepartat, in beneficiul tuturor participantilor la piata si al economiei romanesti in general. Bursa nu este doar un barometru al economiei, poate reprezenta un adevarat motor de repornire al acesteia”, a declarat Adriana Tanasoiu.

Pe de alta parte, cele mai mari satisfactii le-a avut de fiecare data cand am vazut ca reglementarile, produsele si serviciile pe care le-am dezvoltat impreuna cu colegii au functionat in cele mai bune conditii.

“Ca urmare a eforturilor noastre sustinute, a dedicarii si a sufletului pe care l-am pus in tot ceea ce am facut, este o mare satisfactie si chiar un privilegiu faptul ca putem vedea intr-un timp relativ scurt, rezultatele muncii noastre. Intotdeauna satisfactia lucrului bine facut mi-a furnizat energia necesara pentru a merge mai departe, atat in vremurile bune, cat si in cele mai putin bune”, a mai spus Tanasoiu.

Peste 15 ani, directorul Depozitarului vede Bursa de Valori ocupand locul pe care il merita cu prisosinta in economia romaneasca si in regiune. “O vad realizandu-si intregul potential de care dispune, pozitionata, impreuna cu Depozitarul Central, drept o piata matura si un centru regional de succes”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri