Primul bilant – 212 tranzactii, -12%
Listarea, un exemplu de succes?
Cum arata viitorul Sibex pe propria piata?
1 / 3

Primul bilant – 212 tranzactii, -12%

La aproape doua luni distanta de la lansare, piata spot a bursei din Sibiu ara inca un singur emitent, reprezentand si primul operator romanesc listat.

In aceasta perioada foarte scurta de timp s-au realizat 212 tranzactii in 32 de sedinte dintr-un maxim de 36 de zile de tranzactionare. In mai putin de doua luni de tranzactionare s-au schimbat in piata peste 2,8% din capitalul social al emitentului, numarul total de actiuni transferate fiind de 606.373, cu o valoare totala de 1.042.185 lei.

In tot acest rastimp, volumul mediu zilnic a fost de 18.949 actiuni, iar volumul mediu pe tranzactie de 2.860, explica Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

Ultimul pret de tranzactionare a fost de 1,75 lei/actiune, la acest pret operatorul bursier fiind evaluat la doar 37,67 mil. de lei sau aproximativ 9,2 mil. de euro.

Dupa o scadere destul de consistenta in primele doua saptamani de tranzactionare, cand actiunile SBX s-au corectat de la 2 lei/actiune, pretul de deschidere la 1,7 cursul s-a stabilizat intre 1,6 si 1,8 lei/actiune.

Minimul de 1,6 lei/actiune a fost atins la jumatatea lunii februarie si a coincis si cu realizarea nunui maxim de volum.

"Intr-o perioada atat de scurta nici nu cred ca se puteau face mai multe insa declaratiile conducerii operatorului bursier sunt pozitive iar asteptarile investitorilor sunt ridicate", a declarat Grigoras, pentru Wall-Street.

Vezi aici ce asteptari aveau brokerii inainte de listare

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri