Ce urmeaza pentru BET-FI?
Cum se explica apetitul investitorilor pentru SIF-uri
“Predictiile au devenit o aventura”
3 / 3

“Predictiile au devenit o aventura”

Specialistii spun ca evolutiile din ultima luna nu sunt atat de surprinzatoare, tinand cont de faptul ca scaderile au fost “aberante”.

“Pana la finalul anului 2009 avem alegeri prezidentiale si deci ma astept la o volatilitate ridicata in aceasta toamna. Ca tendinta generala, greu de zis, predictiile au devenit demult o aventura”, spune Paul Brendea.

In acelasi timp, in contextul in care stirile economice pe pietele externe vor continua dinamica pozitiva din ultima perioada iar econimia SUA va reusi sa reintre pe plus in T3 sunt posibile evolutii pozitive ale pietelor externe pentru urmatoarele luni.

“Este posibil sa asistam la o recuperare a indicilor externi a scaderilor consemnate in toamna trecuta. In acest context piata interna are un potential destul de mare de apreciere”, crede Nicu Grigoras.

In sedinta de ieri, actiunile SIF Oltenia (SIF5) au fost cele mai lichide din piata, cu un rulaj de 7,56 milioane lei si s-au scumpit cu 7,77%, fiind urmate de titlurile SIF Moldova (SIF2), care au avansat cu 6,7%. Pretul actiunilor SIF Muntenia (SIF4) a urcat cu 3,82%, in vreme ce titlurile SIF Transilvania (SIF3) s-au apreciat cu 6%.

Pe sectorul bancar, tranzactiile cu actiuni BRD SocGen (BRD) au totalizat 2,87 milioane lei, iar titlurile au castigat 4,72%, in timp ce actiunile Bancii Transilvania (TLV) au avansat cu 4,26%. Actiunile Erste Bank (EBS) s-au scumpit cel mai puternic din sectorul lor, cu 7,5%.

“Fata de multe burse din regiune (Croatia, Bulgaria, Serbia, Slovenia) se poate spune ca in momentul de fata am iesit din pluton. Riscul unei corectii este relativ ridicat, iar economia nu da inca semne de revenire, iar viitorul apropiat nu ofera motive de optimism. Un pronostic pentru finalul de an este greu de dat, deja se poate spune ca este un an cu o apreciere foarte buna, dar pe de alta parte exista inca destule companii subevaluate, iar economia americana ofera semne de stabilizare cel putin pe moment”, a mai spus analistul KD Capital Management.





Sursa: KD Capital Management



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri