“Romania are una dintre cele mai subevaluate burse din lume”
Listarea Fondului Proprietatea – Unul din cele mai importante obiective
Franklin Templeton are investitii in Romania de 15 mil. dolari
1 / 3

“Romania are una dintre cele mai subevaluate burse din lume”

Bursa de Valori Bucuresti este una dintre cele mai subevaluate burse din lume, dar se poate dezvolta prin listarea mai multor companii ceea ce va duce la cresterea capitalizarii si lichiditatii, a declarat Mark Mobius (foto), directorul general al Franklin Templeton Investment Management Ltd.

“Investim in Romania de 12 ani, iar cand am venit BVB era o bursa mica, dar ne bucuram sa vedem ca lucrurile merg mai bine”, a explicat Mobius.

In luna iunie, Franklin Templeton Investment Management Ltd a devenit administratorul Fondului Proprietatea, insa nu cu puteri depline.
"BVB e una dintre cele mai subevaluate piete bursiere din lume. Sper ca acest lucru se va schimba si ca in urmatorii ani lichiditatea va creste foarte mult si vor exista mult mai multe companii listate", a spus Mobius.

El a estimat ca valoarea pe bursa din Bucuresti se va dubla sau tripla in urmatorii ani, in conditiile in care vor creste atat cifrele de afaceri ale companiilor, cat si numarul societatilor listate.

"Vrem sa fim aici, sa beneficiem de aceasta crestere, in general noi investim pe termen lung, iar perioada medie de detinere a unui portofoliu pentru Franklin Templeton este de 5 ani", a adaugat reprezentantul Franklin Templeton.

Mark Mobius considera ca exista posibilitatea ca piata bursiera romaneasca sa depaseasca alte piete bursiere din regiune si a explicat ca, la nivel global, atat pietele bursiere, cat si economiile au atins punctul minim si vor incepe sa creasca. In plus, el sustine ca pietele emergente isi vor reveni inaintea celor dezvoltate.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri