Vanzarile in panica au prabusit Bursa
'Nu ar fi exclus sa asistam la un efect de avalansa'
Actiunile romanesti raman atractive
2 / 3

'Nu ar fi exclus sa asistam la un efect de avalansa'

Rezultatele afisate de companii pe primul trimestru nu au surprins deloc in conditiile crizei financiare globale, insa au existat si surprize, printre care se poate numara profitul BRD, ne explica Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest.

“Nu ar fi deloc exclus sa asistam la un efect de avalansa in perioada urmatoare, avand in vedere ca majoritatea investitorilor care au sustinut preturile cu asemenea procente sunt speculatori”, sustine Pandele.

Probabil ca si celelalte companii care isi vor anunta rezultatele pe primul trimestru in zilele urmatoare, continua analistul Tradeville, se vor incadra in acelasi tipar: cifra de afaceri in scadere, profit net in declin (in unele cazuri chiar pierdere), si perspective pesimiste pentru restul anului. Am putea asista si la surprize placute, insa mai degraba ca urmare a unei conjuncturi de moment decat a unei evolutii remarcabile a afacerilor.

“In schimb, trimestrul al doilea ar putea aduce o redresare a profitabilitatii pentru unii emitenti, daca ne gandim la faptul ca in aceasta perioada cursul leu-euro s-a stabilizat si nu a mai pus presiune pe rezultatele financiare”, afirma analistul.

In ceea ce priveste evolutia bursei in aceasta perioada si ulterior, va depinde in continuare foarte mult de evenimentele externe, cu precadere de succesul sau esecul planurilor de redresare economica din Statele Unite.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri