“A trecut vremea investitorului strategic. Statul trebuie sa faca numai privatizari prin bursa”
 Cum ar trebui sa se reorganizeze SSIF-urile?
 “SUA reprezinta motoarele avionului in care traim cu totii”
3 / 4

Cum ar trebui sa se reorganizeze SSIF-urile?

Conform unei statistici a bursei de Valori, romanii au vandut mai mult decat strainii in perioada de minime a indicilor, din lipsa de educatie sau speriati de efectele acestei prabusiri, spune Dan Paul.

Iesirea investitorilor si diminuarea apetitului lor investitional a atras scaderea drastica a rulajelor zilnice, principala sursa de venit a majoritatii SSIF-urilor. Astfel, in special cele orientate pe retail, se confrunta cu probeleme de finantare.

“Managerii companiilor de brokeraj ar trebui sa atraga companii si sa faca munca de cercetare si popularizare. Sa isi calculeze bine costurile, sa se intinda cat le e plapuma si sa se orienteze si spre alte servicii, in afara de cel clasic de a vinde si a cumpara actiuni. Sunt multe companii care vor sa faca fuziuni, oferte publice, majorari sau diminuari de capital si nu stiu aceste mecanisme, au nevoie de consultanta pe care le-o pot acorda SSIF-urile”, sfatuieste acesta.

Desi IPO-urile programate pentru 2008 sau 2009 au fost amanate sau anulate din cauza situatiei actuale, Dan Paul crede ca este un moment bun sa se listeze, pentru ca vor oferi un bonus investitorilor.

“Acestia vor cumpara actiuni la companii ieftine si cu potential si, cand vor veni vremuri mai bune, vor avea randamente. Ar trebui ca lumea sa se uite frumos la bursa si cand scade sa nu uite ca este o mare oportunitate”.

Seful brokerilor crede ca oamenii se vor intoarcea la Bursa cand volatilitatea nu va mai fi asa de mare.

“Bursa trebuie sa aiba o legatura mai mare cu economia, banii circula usor peste tot in lume. Nu suntem izolati, aceasta criza nu avea cum sa ne ocoleasca”, a mai spus Paul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri