BVB e pe un trend descendent, dar MEF suspenda impozitul pe castig
Pierderile investitorilor vor fi reportate pentru anul urmator
Specialistii nu sunt incantati de masurile anuntate de CNVM
Institutia Bursei nu a prezentat nicio masura
Masurile nu vor rezolva efectele crizei financiare
2 / 5

Pierderile investitorilor vor fi reportate pentru anul urmator

Vosganian a mai mentionat ca, pentru sprijinirea investitorilor de pe piata de capital, va fi aplicata temporar si o modificare a modului de plata a impozitului, in sensul ca pierderile investitorilor pe 2009 sa fie reportate pentru anul urmator.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu va fi prea incantata de aceasta veste, dar avand in vedere ca sunt doar cateva mii de investitori, efortul nu va fi extraordinar de mare", a mai spus ministrul. Acesta a explicat ca masura se va aplica inclusiv pentru anul 2008; pierderile din acest an se vor reporta pe 2009, iar apoi masura se va aplica din 2009.

Practic, investitorii isi vor putea pastra integral castigurile obtinute in 2009, iar daca vor avea pierderi le vor putea reporta pentru anul viitor, asa cum se intampla in cazul companiilor, a explicat Vosganian. "Luam aceasta masura de intarire a bursei pentru a o face sa devina un bun contributor la bugetul de stat", a adaugat ministrul.

Alte perspective de a intari bursa anuntate de ministrul Economiei si Finantelor sunt listarea Nuclearelectrica, a carei finzalizare va fi in prima parte a anului viitor, intentia de a majora capitalul social al Transelectrica, dar si ale IPO anuntate pentru 2009, cum ar fi Hidroelectrica, Termoelectrica sau compania nationala de energie.

Prin aceste masuri, ministrul spera ca va majora volumele tranzactionate si va determina cresterea capitalizarii, ducand la maturizarea pietei de capital romanesti.

“Este laudabil faptul ca doua institutii ale statului ( CNVM, Ministerul Finantelor) impreuna cu BVB actioneaza impreuna si incearca sa ajute piata de capital romaneasca. Masurile nu sunt cele asteptate de investitori, dar este de apreciat ca pentru prima oara cele trei institutii se pun de acord cu privire la un plan de masuri”, a explicat Marcel Murgoci, director de operatiuni la Estinvest.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri