Evolutia dezastruoasa a titlurilor a pus pe ganduri potentialii emitenti
Listarile anuntate de SIF3 si de companiile din IT au fost amanate
Afacerile cu statul nu s-au dovedit profitabile nici in 2008
Vor mai fi listari in acest an?
Niciun IPO din acest an nu a avut un succes rasunator
Avantajul listarii Erste – un plus la imaginea BVB
6 / 6

Avantajul listarii Erste – un plus la imaginea BVB

Prima jumatate a anului 2008 a adus o premiera pentru Bursa de Valori Bucuresti – listarea primului emitent international. Erste Bank a debutat la BVB pe 14 februarie, dupa listarea prin metoda passporting-ului, care nu presupune publicarea unui prospect sau majorarea capitalului social.

Pe piata de capital din Bucuresti au fost listate toate cele aproximativ 316,28 milioane de actiuni emise de Erste Bank, care sunt tranzactionate si pe pietele de la Viena si Praga.

Desi asteptarile au fost pe masura primului emitent international de la BVB, listarea Erste nu a atras prea multa lichiditate. Singurul aspect pozitiv, cel putin pana in acest moment, este plusul adus la imaginea bursei.

“Listarea Erste nu a adus un plus foarte mare din punct de vedere al lichiditatii, dar a adus un plus enorm la imagine, deoarece se tranzactioneaza simultan in Austria si Cehia, si atunci investitori de calibru sunt conectati permanent si la piata de la Bucuresti pentru a sesiza oportunitati de arbitraj. Evolutia EBS la Bucuresti s-a corelat cu evolutia de pe pietele dezvoltate prin intermediul market-maker-ului fara ca investitorii locali sa o influenteze semnificativ”, a expicat Gabriel Necula.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri