Potentialul pietei fondurilor este foarte mare
Scaderea dobanzii de politica monetara si a randamentului pietei imobiliare va incuraja investitia in fonduri
Aprobarea noului regulament al fondurilor de CNVM – o alta premisa a dezvoltarii
Urmatorii ani vor caduce un climat favorabil extinderii pietei
Brendea recomanda investitia in unitatile de fond
1 / 5

Potentialul pietei fondurilor este foarte mare

Ponderea activelor fondurilor de investitii in PIB-ul Romaniei este sub 0,3%, nesemnificativa comparativ cu nivelul de 62% inregistrat la nivelul Europei. In Romania acum sunt 49 de fonduri deschise, la care se adauga 8 fonduri inchise, totalizand active nete de 985 milioane lei – 270 milioane euro. In Europa, activele nete ale fondurilor deschise au atins 7 924 miliarde euro la 31 decembrie 2007.

“Potentialul pietei fondurilor de investitii este mare, chiar daca piata de capital pe care multe fonduri de investitii au efectuat plasamente a suferit o corectie severa, exista un interes in crestere. Cu timpul, in urmatorii 2-5 ani, vom asista la o crestere a pietei, desi poate este greu de crezut la ora actuala. In decurs de 2-3 ani e posibil sa avem un boom pe piata de asset- management romaneasca”, ne-a declarat Cosmin Brendea.

Acesta a mai spus ca industria fondurilor de investitii este un segment al pietei financiare foarte bine reprezentat in toate economiile dezvoltate si crede ca in mod natural el va reusi sa cunoasca o evolutie asemanatoare si in Romania. “Cred ca a trecut destul timp de la cazul FNI pentru a nu mai considera ca acesta poate fi un obstacol rational si important pentru dezvoltarea fondurilor de investitii. Noile realitati economice, legislative precum si aparitia unor noi actori in peisajul financiar, precum fondurile de pensii, vor fi in masura sa confirme acest rationament”, a continuat managerul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri