Ludwik Sobolewski: Romania este o tara stabila politic. Putem castiga investitori de pe urma crizei geopolitice
Mircea Ursache vrea sa dubleze personalul departamentelor de supraveghere electronica si de protectie a investitorilor
Adrian Cighi, FP: Electrica pare sa fie pe drumul cel bun pentru o listare in iunie-iulie
Mioara Budiana, EY: Sectorul bancar din Romania poate crea oportunitati pe piata de capital
Cosmin Marinescu, Tradeville: Daca doar 10% din economiile populatiei ar merge pe Bursa, lichiditatea zilnica s-ar dubla
Dumitru Beze: Daca nu dezvoltam piata, generatiile viitoare vor ramane angajati McDonald’s sau “sclavi corporatisti”
Razvan Rusu, Certinvest: Detinerea medie in fondurile de obligatiuni - 10.000 euro. In actiuni portofoliul abia trece de 1.000 de euro
Mircea Ursache: Pragul de detinere la Bursa ar putea fi majorat la 20%
2 / 8

Mircea Ursache vrea sa dubleze personalul departamentelor de supraveghere electronica si de protectie a investitorilor

Vicepresedintele ASF, Mircea Urasche, a declarat pentru WALL-STREET.ro ca isi doreste, ca parte a programului de restructurare a activitatii Autoritatii, sa relocheze mai multi oameni in directiile de supraveghere electronica si de protectie a consumatorilor. Pe partea de supraveghere electronica, oficialul ASF a spus ca isi doreste peste 20 de specialisti, in contextul in care departamentul are in prezent 12 pozitii, in timp ce directia care urmareste protectia investitorilor are doar 5 functionari.


"Sunt singurul care a cerut ca, in cadrul programului de restructurare, sa se faca mutari de personal. As vrea sa dublez numarul celor care se ocupa de supravegherea electronica a pietei, pentru o mai mai buna urmarire a abuzului de piata", a subliniat Mircea Ursache.


Cu privire la departamenului din ASF de protectie a consumatorului, vicepresedintele Autoritatii a sesizat ca, spre deosebire de alte institutii ale statului, ASF nu are un sector de protectie a consumatorului cu prea multe puteri. "Ce bine ar fi fost sa fi avut si noi dreptul, asa cum au comisarii de la Consiliul Concurentei, sa putem ridica calculatoare, sa demaram propriri de conturi sau executari silite. De exemplu, CSA pe partea de amenzi are dreptul acesta. CNVM nu avea dreptul acesta, pentru ca toate amenzile se duceau la autoritatile locale. Avem acum spre aprobare la Senat un text de lege care sa permita ca 50% din amenzile aplicate pe piata de capital sa intre in conturile ASF si in caz de necolectare sa putem incepe executarea silita", a explicat Ursache.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri