Victor Cionga, director general BVB: Nu depolitizarea trebuie sa fie un deziderat, ci profesionalizarea
Ovidiu Fer, Wood&Company: Nu cred ca se vor inlatura numirile politice
Adrian Simionescu, Vienna Investment Trust: Nu cred ca este posibila depolitizarea totala!
Dan Stoicescu, Constantinof si Asociatii: Cel putin jumatate dintre sefi trebuie sa fie specialisti!
Dumitru Beze, presedinte Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital: Orice calatorie incepe cu primul pas
Cristian Tudorescu, director general Explore Asset Management: Criteriile de profesionalism trebuie sa predomine
Ce propune Guvernul
6 / 7

Cristian Tudorescu, director general Explore Asset Management: Criteriile de profesionalism trebuie sa predomine

Unificarea autoritatilor de supraveghere este de dorit, din punct de vedere institutional, considera Cristian Tudorescu, director general Explore Asset Management.

Dar aceasta miscare ar trebui sa aiba efecte de diminuare a birocratiei si a riscului deciziilor conflictuale luate in favoarea unui segment de piata si in detrimentul altuia.

„In perspectiva, ma astept ca o astfel de unificare sa duca la armonizarea politicilor de dezvoltare si reglementare a segmentelor non-bancare din piata financiara romaneasca. Avem drept exemplu intentia recenta a CSSPP de a restrictiona anumite tipuri de investitii ale fondurilor de pensii dintr-un exces de prudenta, abordare care poate afecta functionalitatea si dezvoltarea pietei financiare in ansamblul sau. In momentul in care am avea o singura entitate de supraveghere este de presupus ca reglementarile ar lua in calcul interesul comun al mai multor entitati din piata financiara”, considera Tudorescu.

In opinia sa, criteriile de profesionalism trebuie sa predomine in alegerea persoanelor din conduceea acestei noi Autoritati, acceptand aici ideea ca unele dintre acestea pot avea afinitati sau pot fi sustinute din mediul politic.

„Cu cat influenta politica se diminueaza, cu atat noua institutie ar putea deveni un reper de credibilitate”, a conchis Cristian Tudorescu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri