Turcia - Brokerii si Bursele au un cuvant de spus in alegerea supraveghetorilor
Austria - Supraveghetorii
Polonia
Marea Britanie - Supravegherea va fi impartita de trei noi institutii financiare
Bulgaria - Comisari numiti politic. Bonusuri in functie de performante
SUA - Cea mai puternica autoritate de supraveghere a pietelor
Ungaria
6 / 7

SUA - Cea mai puternica autoritate de supraveghere a pietelor

Institutii de supraveghere: Securities and Exchange Commission (SEC), Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Office of the Comptroller of the Currency (OCC)

Ce supravegheaza: Fiecare institutie supravegheaza segmente separate ale pietei financiare

Cine alege sefii institutiei: Presedintele in acord cu expertii din Senat

Cea mai mare piata financiara din lume are si unul dintre sistemele de supraveghere cele mai complexe. Pe langa principalele trei autoritati mentionate mai sus, in SUA mai exista si alte agentii federale independente precum Financial Industry Regulatory Authority sau National Credit Union Administration, care supravegheaza si reglementeaza anumite segmente din piata financiara.

Securities and Exchange Commission ramane insa cea mai importanta autoritate financiara din SUA, si una dintre cele mai cunoscute din lume. SEC are puteri similare unei instante de judecata, avand posibilitatea sa dispuna penalizari si pedepse legale celor gasiti responsabili de fraude si alte nereguli financiare, incluzand chiar si evaziunea fiscala.

Desi poate sa dea verdicte in anumite situatii, deciziile SEC pot totusi sa fie atacate intr-o instanta normala de judecata.

Presedintele SUA alege sefii SEC si CFTC, nominalizarile fiind insa facute pe baza consultarilor cu partidele si expertii din Senat.

Sursa imagine: middlemarketmoney.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri