Brokerii: Ne asteapta o lunga perioada “gri”
Inca o injectie de capital a FED?
Economistii de pe Wall Street vad crestere de 17% pe S&P 500
3 / 3

Economistii de pe Wall Street vad crestere de 17% pe S&P 500

In ciuda scaderilor din ultima perioada, economistii sefi ai 13 mari banci de pe Wall Street considera ca indicele S&P 500 va inchide anul la nivelul de 1.401 puncte, cu aproape 17% mai mult decat in prezent.

“Ezit sa reactionez exagerat la slabiciuni de moment, indiferent de cat de reale sunt acestea, pentru ca piata a dovedit ca este incredibil de volatila. Intr-o asemenea piata, cine reactiona impulsiv in ultimi doi ani era mort pana acum”, a declarat pentru Bloomberg, Jonathan Golub, strateg sef in cadrul filialei UBS din New York.

Economistii americani isi motiveaza optimismul spunand ca rezultatele financiare pozitive ale companiilor vor sustine preturile din piata. Mai mult de 75% dintre companiile incluse in indicele S&P 500 au inregistrat rezultate financiare peste asteptari in trimestrul al doilea.

Economistii nostri nu previzioneaza o recesiune, ci dimpotriva, se asteapta la o accelerare a cresterii economice in SUA pe parcursul semestrului al doilea”, spune, intr-o nota trimisa vineri investitorilor, Garry Evans, global head of equity strategy in cadrul biroului HSBC din Hong Kong.

Si anul trecut, dupa o cadere rapida de 14%, expertii de pe Wall Street si-au mentinut estimarile optimiste pentru sfarsitul lui 2010. Pronosticurile s-au adeverit in cele din urma, S&P 500 urcand cu 20% fata de minimul inregistrat in luna august.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri