Schimbari la Sibiu
Aproape liniste la Bucuresti
Fuziunea a trecut pe plan secund
3 / 3

Fuziunea a trecut pe plan secund

Desi actionarii Bursei din Sibiu au aprobat de principiu fuziunea cu BVB, cu 84% din voturile exprimate, ramane de vazut cum vor decurge discutiile mai departe.

Discutiile din intalnirea actionarilor la Sibiu si-au mutat focusul si, desi fuziunea parea a fi punctul cel mai important, schimbarea consiliului de administratie a devenit subiectul zilei.

AGEA BVB convocata vineri, la ora 11.00, avand cel mai important punct pe ordinea de zi aprobarea fuziunii, nu s-a desfasurat din lipsa de cvorum. Nici la a doua convocare, sambata, la aceeasi ora, actionarii nu s-au prezentat la sedinta.

Oficialii Bursei de Valori Bucuresti au mentionat ca vor introduce discutia despre fuziune pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor convocata pe 24 iunie, ca urmare a propunerilor de diminuare a capitalului social facute de actionari.

Oficialii BVB, Sibex si CNVM au decis, la inceputul acestui an, reluarea procesului de fuziune a celor doua burse, in urma unei mese rotunde.

La Bucuresti, fuziunea este dorita de conducerea Bursei. Atat Valentin Ionescu, directorul general al BVB, cat si membrii ai CA, inclusiv presedintele Stere Farmache, au declarat ca sunt pentru consolidarea pietei de capital, prin unirea celor doi operatori.

Din postura de presedinte al Sibex, Cristian Sima nu a facut inca nicio declarative pe aceasta tema.

Citeste si DEZBATERE: Mariajul dintre BVB si Sibex - O solutie pentru piata de capital?


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri