Cum sa testezi viteza de consum a bateriei device-ului iOS
Pasul 1: dezactiveaza Location si Backgroun App Refresh pentru Facebook
Pasul 2: dezactiveaza Background App Refresh pentru aplicatiile de care nu iti pasa
Pasul 3: NU mai inchide aplicatiile in multitasking
Pasul 4: dezactiveaza push email temporar
Pasul 5: inchide procentajul bateriei
4 / 6

Pasul 3: NU mai inchide aplicatiile in multitasking

Pentru a inchide o aplicatie in iOS 7 este de ajuns sa apesi de doua ori, rapid, butonul de home, si apoi sa “arunci” aplicatiile in afara ecranului. Multi spun ca daca faci lucrul acesta, durata de viata a bateriei va creste.


Gresit – subliniaza Scotty Loveless. Prin inchiderea aplicatiei, o scoti din RAM-ul terminalului. Desi poti crede ca asta este ceea ce iti doresti, nu este benefic. Atunci cand deschizi a doua oara aplicatia, device-ul tau trebuie sa o reincarce in memorie din nou – tot acest load si unload “streseaza” bateria mai mult decat daca ai lasa aplicatiile deschise. In plus, iOS inchide din aplicatii automat, atunci cand are nevoie de mai multa memorie. Trebuie sa gandesti ca un utilizator, “nu ca un gunoier”.


Aplicatiile din multitasking NU ruleaza in background – iOS “le ingheata” atunci cand iesi din ele, astfel incat sa fie pregatite atunci cand vrei sa le reaccesezi. Aplicatiile nu ruleaza in background decat daca ruleaza muzica, inregistreaza sau “cauta” apeluri care ar putea veni – precum Skype. Toate acestea sunt insa exceptii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri