Pasul logic dupa evolutie continua - listarea
Ziua listarii
La doua luni distanta…
De ce scade(a) Facebook? [INFOGRAFIC]
Crash-ul creaza o multime de probleme companiei
Analist catre investitori: Asteapta ca actiunile Facebook sa coboare sub 20$
Previziunile s-au adeverit
Valoreaza Facebook doar 7$/actiune?
Deci renteaza sa cumperi actiuni Facebook?
8 / 9

Valoreaza Facebook doar 7$/actiune?

Un analist citat de Forbes gaseste sase motive pentru care cea mai mare retea sociala din lume ar putea pierde teren in continuare.

“Cea mai mare problema pe care o intampina Facebook este «ce vrea sa devina cand o sa se faca mare». In prezent, cresterea numarului de utilizatori eclipseaza viteza cu care compania realizeaza venituri. Dar daca Facebook incearca sa introduca mai multa publicitate, ar putea pierde utilizatori”, considera Peter Cohan.

Analistul considera ca sunt probleme si la nivelul proprietarilor companiei. Mark Zuckerberg detine 58% din actiuni, are “un job pe viata, astfel incat, in teorie, poate ignora interesele actionarilor.

Aceste probleme, cumulate cu critici privind transparenta si privacy-ul dar si a monetizarii slabe si a pierderii unor advertiseri majori precum General Motors il conduc pe analist la concluzia ca Facebook ar putea ajunge chiar si la o valoare de doar 7$/actiune. Ramane insa de vazut, nu este exclus ca, pe fondul unui profit bun, valoarea actiunilor sa creasca subit.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri