Pasul logic dupa evolutie continua - listarea
Ziua listarii
La doua luni distanta…
De ce scade(a) Facebook? [INFOGRAFIC]
Crash-ul creaza o multime de probleme companiei
Analist catre investitori: Asteapta ca actiunile Facebook sa coboare sub 20$
Previziunile s-au adeverit
Valoreaza Facebook doar 7$/actiune?
Deci renteaza sa cumperi actiuni Facebook?
6 / 9

Analist catre investitori: Asteapta ca actiunile Facebook sa coboare sub 20$

Analistul Carlos Kirjner de la Bernstein Research sugereaza potentialilor investitori, intr-un articol Forbes, sa astepte pana cand actiunile companiei vor scadea sub 20$ si abia apoi sa se gandeasca sa cumpere.

“Consideram ca Facebook valoreaza 19$/actiune”, spune el.

El s-a aratat ingrojorat de business-ul de advertising al companiei. “Declinul in CPM din Europa, atribuit mediului macro economic, sugereaza ca advertiserii online de pe continent nu sunt inca convinsi de ROI al Facebook”, considera analistul. “Faptul ca traiectoria veniturilor Facebook este deja afectata atat de puternic si atat de devreme de factori externi precum sezonalitate si mediul macro ne pune pe ganduri. Pentru noi, acest lucru sugereaza fie ca ROI in cazul Facebook nu este atat de atractiv sau compania mai are mult de lucru pentru a-si creste transparenta in fata advertiserilor”.

El noteaza ca, intr-o nota discordanta, Google a reusit sa isi creasca performantele in Europa, mai ales datorita unei transparente mai mari a online advertising-ului. “Google a fost cumva imuna in fata problemelor macroeconomice, iar Facebook nu”, mai noteaza analistul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri