Preturile potentiale sunt estimate cu cresteri de peste 20%
Sectorul bancar – cea mai importanta componenta a sistemului financiar romanesc
BRD—Groupe Societe Generale
Evolutia BRD – capital social
Banca Transilvania– cresterea profitului cu 40% in S1
TLV – capital social si evolutie
3 / 6

BRD—Groupe Societe Generale

BRD—Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din sistemul bancar romanesc, atat dupa activele nete bilantiere, prezentand la finalul anului 2007 o cota de piata de 15,5%, cat si dupa reteaua de unitati bancare deschise, cu un numar de 806 sucursale si agentii disponibile.

Activele totale ale BRD au evoluat in ton cu dinamica sectorului bancar din Romania, cresterea medie anuala a acestora in perioada 2004-2007 fiind de 48%, depasind media de crestere de 43% inregistrata in total in sistem.
Astfel, BRD a reusit sa isi pastreze in acesti ani pozitia a doua in topul bancilor ce isi desfasoara activitatea in Romania, se mai arata in raportul citat.

„Cu un nivel al ROE de 26% si o crestere medie anuala a profitului net de 41%, banca are una din cele mai ridicate rentabilitati ale capitalului propriu din sistemul bancar si un potential de crestere estimat la 26,23%”, scrie Ciobanu.

In ciuda inaspririi conditiilor de pe piata creditului in anul 2008 ca urmare cresterii dobanzilor si a volatilitatii cursului de schimb, profitul net al BRD a cunoscut o crestere spectaculoasa in primul trimestru al acestui an, si anume de 53,88%.

“Cresterea a fost sustinuta in principal de dinamica veniturilor nete din dobanzi (45,43% fata de aceeasi perioada a anului trecut), veniturile nete din comisioane crescand cu doar 25,25%.

Cheltuielile operationale au cunoscut o crestere de 32% in Trimestrul I din 2008 fata de aceeasi perioada a anului trecut, situatie datorata in principal extinderii teritoriale prin agentii”, arata raportul Intercapital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri