Cat ne costa masa de pranz
Cati bani inghite masina
Produsele de infrumusetare, o avere
Cati bani aruncam pe shopping
Dependenta de alcool si tutun
5 / 5

Dependenta de alcool si tutun

Fumatorii sunt constienti de obicei de impactul financiar pe care il are acest viciu asupra bugetului familiei, dar de cele mai multe ori acest lucru nu cantareste asa mult incat sa ii determine sa renunte la fumat. O analiza Wall-Street.ro arata ca, intr-o luna, un fost fumator care cumpara un pachet pe zi ar economisi circa 450 de lei, daca s-ar lasa de tigari.


Am presupus ca un fumator cumpara in medie un pachet de tigari pe zi, la un pret de circa 15 lei (nu am luat in calcul scumpirea de la inceputul fiecarui an). Astfel, economiile in perioada activa s-ar ridica la peste 240.000 de lei. De asemenea, si in cazul alcoolului ni se spune despre efectele adverse pe care le-am putea resimti pe termen lung si, totusi, continuam sa consumam alcool, iar de cele mai multe ori impreuna cu tigarile.


Un roman a cheltuit, in medie, 7,4 lei lunar pe bauturi alcoolice, anul trecut. Asta inseamna aproximativ un consum de 1,454 litri de alcool, berea fiind cea mai apreciata, potrivit INS. Un calcul simplu arata ca in perioada activa, un roman, consuma, in medie, alcool in valoare de pana la 4.000 lei. In concluzie, mult, ieftin si de proasta calitate.


Sursa foto: Kzenon / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri