1. Trebuie sa achiti contravaloarea proprietatii in 30 de zile
2. La licitatie trebuie sa depui o cautiune de 10% din pretul de pornire
3. Imobilul nu poate fi ipotecat
4. Intabularea, doar daca nu sunt contestatii la executare
5. Poti constitui o ipoteca pe un alt imobil
6. Obtinerea unui credit depaseste 30 de zile
7. Daca nu platesti vei achita cheltuielile unei noi licitatii
8. Casele scoase la vanzare nu pot fi vizionate
9. Evacuarea debitorului intra in sarcina ta
10. Va dura un timp pana iti vei intra efectiv in drepturi
7 / 10

7. Daca nu platesti vei achita cheltuielile unei noi licitatii

Cea mai mare problema nu vine insa din imposibilitatea de a obtine banii la timp ci din obligatiile rezultate in urma participarii si castigarii unei licitatii.


"Persoanei care a castigat licitatia si nu a achitat diferenta de pret i se vor imputa cheltuielile cu organizarea noii licitatii si eventuala diferenta de pret in cazul in care la noua licitatie imobilul se va vinde cu un pret mai mic. Aceste cheltuieli vor fi retinute din garantia de participare la licitatie.", spune Anca Bidian.


Astfel, presupunand ca se castiga licitatia, diferenta de bani trebuie platita in termen de 30 de zile de la data vanzarii. In caz contrar, imobilul urmeaza sa fie scos din nou la licitatie dar toate costurile aferente noii licitatii vor fi suportate de cel care a castigat licitatia anterioara impreuna cu eventuala diferenta de pret (daca imobilul va fi vandut la un pret mai mic). Mai mult, daca imobilul nu este vandut in cadrul noii licitatii toate cheltuielile prilejuite de urmarirea imobilului cad pe umerii fostului adjudecatar (cel care a castigat prima licitatie insa nu a finalizat achizitia imobilului).


Este adevarat ca perioada de 30 de zile poate fi negociata la randul sau, dar procedurile pentru licitatii sunt destul de rigide iar abaterea de la sistemul actual pare imposibila in acest moment.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri