Esti asigurat daca pleci cu masina in strainatate?
Detii un castel, dar asigurarea este pentru o cabana
Asigurarea de locuinta acopera si afacerea la domiciliu?
Secretos din fire, nu spui familiei de asigurare de viata
Mergi pe incredere, sigur vei obtine despagubirea. Sau nu
2 / 5

Detii un castel, dar asigurarea este pentru o cabana

La sume asigurate pentru locuinte a caror valoare estimata nu depaseste 100.000 de euro, de obicei, o societate de asigurari nu solicita poze facute in unitatea locativa. Astfel, proprietarul poate realiza modificari sau extinderi fara a anunta in mod necesar si compania de asigurari.

Insa, in cazul in care au fost realizate poze pentru o locuinta de peste valoarea estimata mentionata, iar proprietarul efectueaza o extindere cu inca o camera, de exemplu, in cazul unei case, atunci asiguratorul trebuie informat, pentru a reevalua locuinta la pretul de reconstructie. Altfel, locuinta risca sa devina subasigurata si in cazul producerii unui risc asigurat suma de care beneficiaza proprietarul sa fie conforma cu planurile initiale ale constructiei.

De exemplu, un proprietar din localitatea Lake Tahoe, California, a dezvoltat de-a lungul anilor o simpla casa compusa din doua dormitoare si o baie, intr-o locuinta de vis cu mai multe nivele. Problema sa a fost ca niciodata nu a informat asiguratorul, desi platea anual primele, de imbunatatirile aduse locuintei sale. Astfel, dupa ce un foc a mistuit o mare parte din bunul sau, asigurare de locuinta platita de asigurator i-a ajuns numai pentru a reconstrui vesiunea initiala, modesta, a structurii, scrie publicatia de specialitate Insure.com.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri