Criza a ocolit spatiile stradale din Centrul Vechi
Ce chiriasi atrag zonele istorice
Cat de extinse sunt arterele stradale
Ce ii lipseste zonei Lipscani
1 / 4

Criza a ocolit spatiile stradale din Centrul Vechi

Centrul istoric al Capitalei este singura zona comerciala din tara unde chiriile au crescut fata de anul 2008, in special datorita proiectelor de reabilitare si imbunatatire a infrastructurii. Astfel, spatiile mici, de mai putin de 100 mp, aflate in zonele deja renovate, au inregistrat o crestere a chiriei de pana la 10% comparativ cu 2008, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Romania.

“In prezent, pe Calea Victoriei, chiriile variaza intre 55–70 euro/mp/luna, iar in Centrul Vechi, pentru un spatiu similar de 100 mp, chiriile oscileaza intre 35–55 euro/mp/luna. Spre comparatie, in Budapesta, pe strada principala Vaci, chiriile pot ajunge la 90 euro/mp/luna pentru spatiile de top”, ne-a explicat Laura Bencze (foto), research manager in cadrul CBRE Romania.

Tot in capitala Ungariei, in zona Andrassy, chiriile spatiilor stradale sunt cuprinse intre 25–45 euro/mp/luna, iar in zona de restaurante din zona Kiraly chiriile pornesc de la 10 euro/mp/luna pana la 25 euro/mp/luna, potrivit consultantului imobiliar CBRE Romania.

In Praga, chiriile ajung pana la 170 euro/mp/luna pentru spatiile de top, iar in Bratislava, chiria pentru spatiile stradale in zona veche porneste de la 30–35 euro/mp/luna.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri