Cand lucrezi in turism cuvantul de ordine este
Bogdan Enache, TNT:
Gyuri Eperjessy, Alexandrion:
Alex Cernatescu, Infinit Solutions:
Loredana Preda, Noblesse:
Lucian Miess, Gett`s:
5 / 7

Alex Cernatescu, Infinit Solutions: "Nu ne permitem sa asteptam cateva zile un raspuns"

Alex Cernatescu (foto), CEO al agentiei de publicitate full service Infinit Solutions, considera ca multitasking-ul este eficient si ajuta la dezvoltarea performantelor intelectuale, mai ales ca traim in era in care nimeni nu mai merge fara sa asculte muzica la casti, nimeni nu mai mananca fara sa se uite la televizor sau nimeni nu mai scrie rapoarte fara sa aiba mail-ul activ.

De asemenea, el ne aminteste ca multitasking-ul nu este o noutate, Napoleon de exemplu era recunoscut pentru abilitatile sale de a rezolva o multitudine de probleme in timp real.

“In mod normal am o multime de aplicatii deschise, vorbesc la telefon si cel mai probabil imi consult si calendarul pentru a vedea ferestrele pe care le pot folosi. Cred insa ca cel putin la fel de important este managementul timpului. O multime de proiecte, chiar daca sunt in derulare in paralel, dar niciunul nu se duce la bun sfarsit, inseamna lipsa performantei”, spune Alex Cernatescu.

In plus, el spune ca prefera sa rezolve problemele pe loc, fie prin telefon, fie prin e-mail si incerca sa nu amane problemele de pe o zi pe alta pentru ca, in felul acesta, dai dovada de mai multa eficienta, iar comunicarea dintre tine si client se consolideaza.

Nu ne permitem sa intarziem sau sa asteptam in termen de cateva zile un raspuns sau sa nu conducem masina cu telefonul mobil la ureche. Cred ca si promptitudinea si feedback-ul cat mai rapid sunt o dovada de eficienta si profesionalism. Se mai intampla sa ratez apelurile telefonice, doar in timpul intalnirilor, dar revin imediat asupra lor de indata ce am iesit din respectivul meeting”.

In ceea ce priveste schimbarile pe care ar vrea sa le faca in stilul sau de lucru, Alex Cernatescu spune ca o mai buna organizare si un mai bun management al timpului sunt vesnicele probleme: “Se poate face performanta prin multitasking, eu am experimentat asta, da roade chiar daca uneori ziua are 48 de ore”.

In ceea ce priveste domeniul de activitate, Cernatescu considera ca, in cazul unei agentii de publicitate sau a unei firme cu focus pe interactive, multitasking-ul nu este cel mai eficient cand vine vorba de creatie sau programare intrucat in dezvoltarea unui concept nu poti aborda mai multe subiecte o data, uneori e bine sa ii dedici timpul si intreaga atentie.

"Sigur ca se poate intampla ca ideea cea mai buna sa apara cand esti pe strada, vezi ceva si asculti muzica, insa inclin sa cred ca este un proces care necesita toata atentia si toate resursele".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri