Studiile in domeniu - afectate de corectitudinea politica a raspunsurilor
Aspectul placut poate atarna in detrimentul inteligentei
Romania vs strainatate
2 / 4

"Norocul pe care natura ni l-a lasat este ca nu avem toti aceleasi gusturi"

Fiind o tema care se preteaza analizelor calitative, specialistii intervievati de Wall-Street isi exprima si parerile personale cu privire la acest aspect.

Astfel, Cosmin Alexandru crede ca aspectul fizic este un factor important in alegerile pe care le facem in legatura cu tot ce ne inconjoara, fie ca e vorba de persoane, animale, plante, locuri sau produse. Cu toate acestea, considera ca norocul pe care natura ni l-a lasat este ca nu avem toti aceleasi gusturi.

“Pe de alta parte, uneori, predomina anumite categorii de gusturi. Mi-aduc aminte de un protest public facut acum cativa ani de o organizatie care proteja drepturile animalelor si care era nemultumita de preferinta pe care donatorii o au pentru a ajuta ursuletul panda in detrimentul altor animale, mai napastuite, dar mai putin atragatoare fizic”, adauga Alexandru.

Mai mult, Daniela Necefor (foto), manager general al companiei de executive search Total Business Solutions (TBI), subliniaza importanta atitudinii.

Aspectul fizic este important pentru orice persoana, si nu neaparat frumusetea trasaturilor, ci atitudinea, care conteaza enorm. Impactul si impresia pe care o lasa unor parteneri de afaceri poate fi mult mai buna daca atitudinea este cea adecvata”, spune ea.

In plus, considera ca exista insa si domenii in care aspectul fizic poate fi un avantaj in cazul persoanelor care au acelasi grad de pregatire.

“Printre acestea se numara marketing-ul, pr-ul sau vanzarile, deoarece cei care activeaza pe aceste segmente de activitate iau legatura cu partenerii de afaceri, au contacte directe, iar comunicarea se realizeaza mai usor. Subliniez ca nu este o cerinta obligatorie, insa te poate ajuta”.

Mihaela Berciu spune ca este de acord cu rezultatul studiilor si crede ca este foarte important sa ne prezentam corect in fata celor cu care interactionam atat la nivel personal cat si la nivel profesional.

Sunt rare ocaziile in care primim o a doua sansa pentru a ne arata calitatile si cred ca este inteligent sa profitam de prima. Un profesionist bun intelege ca fiecare moment are potentialul unei oportunitati unice pe care nu o poate rata”, adauga ea.

Ceea ce subliniaza este ca intelegerea corecta a pozitiei ocupate in companie, a mesajelor pe care compania le transmite, a calitatilor personale si profesionale detinute, precum si a propriului corp va duce la a intelege nevoia proiectarii unei imagini profesionale corecte si de success si avantajele reale ale acesteia.

Cititi in slideul urmator care sunt aspectele negative pe care le poate aduce aspectul placut in dezvoltarea unei cariere de succes.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri