Business-ul cu biciclete
Planuri: Retail sau distributie?
Trasee turistice pentru ciclisti
Initial, clientii erau in totalitate straini
3 / 4

Trasee turistice pentru ciclisti

Pe de alta parte, Bituleanu spune ca tot mai multi oameni care intra in magazin se plang de faptul ca in Bucuresti nu se bucura pe deplin de bicicleta, asa ca s-a gandit sa puna bazele unui club de ciclism impreuna cu Hymalaya Adventure, firma specializata pe segmentul de tabere si excursii. Astfel, ei organizeaza in fiecare zi de sambata o excursie de o zi cu bicicletele in zona Dealurilor Subcarpatice, cu plecare din fata magazinului si transport asigurat

“Ne adresam celor care sunt dispusi sa faca un efort concentrat, intrucat nu mergem doar pentru a face putina miscare si a respira aer curat”, completeaza Bituleanu.

De altfel, piata de nisa a excursiilor pe bicicleta este exploatata de patru ani si de CarpatBike, agentie care organizeaza vacante pe bicicleta in diverse regiuni ale Romaniei, precum Maramures, Transilvania, Bucovina, Delta Dunarii sau Moldova.

“Pana acum 3 ani, cand conceptul nostru a prins contur, cred ca ideea de cicloturism nu exista in Romania. Erau cateva ONG-uri in Bucuresti sau Cluj, care promovau printre altele si aceasta activitate, insa nu exista o companie dedicata pentru organizarea de vacante pe bicicleta, isi aminteste Oana Soare (foto), unul dintre fondatorii afacerii CarpatBike, alaturi de Ionut Maftei.

Fiind pasionati de ciclism, s-au gandit ca pot dezvolta un business in domeniu, dar avand in vedere promovarea ecoturismului, agroturismului si a dezvoltarii durabile.

Oficial, calendarul vacantelor CarpatBike incepe in martie si se termina in octombrie, dar atat timp cat vremea permite deplasarea in siguranta pe biciclete in diverse zone, acestea se pot face chiar si in luna octombrie.

“La solicitarea grupurilor sau a companiilor am organizat si excursii customizate, fie ca nivel de dificultate, fie in diverse alte zone geografice”.

Un tur de cicloturism include ghizi experimentati, echipament performant, masina de asistenta, GPS, cazare in pensiuni traditionale, specifice fiecarei regiuni, cu mancare traditionala si organica, dar si activitati precum degustari de vin, de branzeturi, echitatie, plimbare cu caruta sau activitati geocaching, iar grupul trebuie sa fie alcatuit din maximum 15 participanti.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri