Costurile detaliate ale excursiei
Criza a redus la jumatate numarul turistilor
Localnicii castiga 1.200 de euro lunar
Palatul Achilleion, atractia turistica a insulei
3 / 4

Localnicii castiga 1.200 de euro lunar

Salariul mediu net lunar din Corfu este de 1.200 de euro, de aproape patru ori mai mult decat salariul mediu net lunar din Romania, respectiv 325 de euro. Cel mai bine platiti angajati din Corfu sunt profesorii si doctorii, care castiga circa 2.500 de euro lunar net.

Comparativ, in Romania, salariul mediu net din educatie se ridica la 365 de euro lunar, in vreme ce in sanatate castigul net lunar ajunge la circa aproximativ 320 de euro.

“Durata anului scolar in Corfu este similara cu cea a anului scolar din Romania, in sensul ca scoala incepe in septembrie si se termina in iunie. Spre deosebire de sistemul educational din Romania, prima si ultima luna de scoala sunt destinate exclusiv unor activitati extracuriculare, cum ar fi anumite excursii”, afirma ghidul.

Pe de alta parte, cei care lucreaza in baruri (asa-numitele taverne), castiga minimum 30 de euro/zi, ceea ce inseamna un salariu lunar net de 900 de euro.

Salariul mediu net al angajatilor din hotelurile si restaurantele din Romania se ridica la 180 de euro lunar, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri