Costurile detaliate ale excursiei
Criza a redus la jumatate numarul turistilor
Localnicii castiga 1.200 de euro lunar
Palatul Achilleion, atractia turistica a insulei
2 / 4

Criza a redus la jumatate numarul turistilor

Cei mai multi turisti din Corfu sunt britanici si italieni, insula avand circa 130.000 de locuitori.

“Nu stiu exact cati turisti vin intr-un sezon in insula, insa numarul acestora s-a redus la jumatate fata de anul trecut, din cauza crizei financiare. Ceea ce pot spune este ca avioanele aduc saptamanal circa 15.000 de englezi, care sunt majoritari in insula. Din Romania vin cam 1.000 de persoane saptamanal”, spune Bogdan, ghid la o agentie de turism care intermediaza sejururi Romania – Corfu.

De asemenea, Corfu este una din destinatiile turistice preferate ale italienilor, datorita distantelor mici pe care trebuie sa le parcurga pentru a ajunge in insula. Drumul cu feribotul din Corfu pana in Ancona dureaza 12 ore, in vreme ce pana in Venetia, durata calatoriei este dubla.

Chiar daca pe alocuri anumite hoteluri au inregistrat o crestere de 10% a numarului de turisti fata de vara lui 2008, bugetele turistilor s-au redus semnificativ. “Sunt foarte multi italieni care prefera sa cumpere alimente de la supermarket si sa gateasca in camera”, spune Alexandra, un alt ghid al aceleiasi agentii.

Impactul crizei se vede cel mai bine in restaurante, baruri si terese, care sunt aproape goale pana spre seara, cand atmosfera incepe sa se dezmorteasca. Cu toate acestea, nici seara lumea nu se calca pe picioare in baruri.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri