Pablo Vazquez:
Tereza Valcan:
Csaba Szilagyi:
Radu Ionescu:
Marius Ghenea: “Am facut scufundari in multe dintre marile si oceanele lumii
Ioan Farcas:
Petra Votisky:
4 / 7

Radu Ionescu: "Am renuntat la tenis si schi pentru catarat"

Chiar daca nu considera ca este un sport extrem decat atunci cand il privesti din afara, Radu Ionescu, co-fondator si managing director Kinecto, a renuntat la tenis si schi pentru catarat, in doua dintre formele sale principale: bouldering (catararea de "bolovani" de maxim 5-6 metri, neasigurat, dar cu o saltea la baza) si escalada (catararea de rute amenajate de 10-35 metri, asigurat in coarda).

Bouldering-ul este de departe pasiunea lui principala acum si, chiar daca a inceput acum doi ani, inca din timpul liceului obisnuia sa bata muntii in lung si in lat. A ajuns, asadar, sa faca doua-trei antrenamente la sala in timpul saptamanii si doua-trei zile de catarare la stanca in weekend.

“Numarul unu, si de altfel una din cele mai populare locatii din lume, este pentru mine zona de bouldering de la Chironico, Elvetia. Insa nu stiu cat de relevant este avand in vedere ca nu am vazut inca aproape nimic din ce inseamna zone de catarat din lume”, declara co-fondatorul Kinecto, agentie full-service de relationship marketing.

Luand in considerare pretul echipamentul, Radu Ionescu considera ca bouldering-ul este un sport destul de ieftin, avand costuri anuale de cateva sute de euro. Se adauga insa cateva mii de euro pe an pentru calatorii, avand in vedere obisnuinta lui de a ramane doua-trei weekenduri pe luna in tara sau in Bulgaria si cam o data pe luna in strainatate, de obicei Elvetia.

Radu Ionescu traieste chiar acum cea mai recenta calatorie a sa, fiind prezent la festivalul de bouldering de la Melloblocco, Italia. Si ultimele doua weekenduri le-a dedicat catararii – unul in Ampoita, langa Alba Iulia, celalalt la Herculane, pentru festivalul anual de escalada Herculane Climbing Open.
A observat ca efectele acestui sport asupra activitatii sale de fiecare zi se traduc in concentrare, detasare de probleme, focus si rezistenta psihica.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri