Pablo Vazquez:
Tereza Valcan:
Csaba Szilagyi:
Radu Ionescu:
Marius Ghenea: “Am facut scufundari in multe dintre marile si oceanele lumii
Ioan Farcas:
Petra Votisky:
2 / 7

Tereza Valcan: "Mountain biking devine un sport extrem in Bucuresti"

Tereza Valcan, managing director Civitas Global Ketchum, agentie de relatii publice si consultanta strategica, practica mai multe sporturi care ar putea fi numite “extreme”, iar printre acestea se numara mountain biking, wind surfing, catamaran sailing sau cursuri de aviatie.

“Mountain biking devine un sport extrem in Bucuresti, unde risti sa fii lovit de masini sau muscat de caini vagabonzi. Pe munte, daca ai echipamentul corect si esti bine pregatit, pericolele par mai mici prin comparatie cu mersul pe bicicleta in oras”, considera Tereza Valcan.

Pasiunea pentru acest sport a inceput atunci cand a descoperit gasca de la mybike.ro, un grup de tineri profesionisti pe care ii considera “workaholici” ca si ea si cu dorinta de a evada la final de saptamana si a practica un sport frumos, in mijlocul naturii, care aduce in acelasi timp un strop de adrenalina.

De atunci incearca sa ajunga de cel putin doua ori pe luna la munte, in perioada martie – octombrie, iar iarna pastreaza locatia, insa inlocuieste bicicleta cu o pereche de schiuri.

Una dintre zonele cu multe trasee de bicicleta este Valea Prahovei, mai concret, zona Rasnov – Bran – Moeciu, unde merge de cele mai multe ori. Nu rateaza insa nicio ocazie de a practica mountainbiking, asa ca porneste la drum de munte chiar si in desele excursii in Grecia, unde calatoreste in special pentru sporturile de apa.

Hobby-ul costa, dar cheltuiesti intotdeauna cu placere pe echipamente sportive si excursii. De altfel, cred ca reprezinta investitiile principale in ultimii ani, excluzand cele imobiliare. Detin doua biciclete performante si imi reinoiesc in permanenta echipamentele aferente”, declara Tereza Valcan.

Mai mult decat atat, incearca sa includa sporturile in toate vacantele sau week-end-urile prelungite, iar pasiunea ei pentru mountain biking s-a manifestat si in ultima vacanta organizata cu ocazia Sarbatorilor de Paste, in Grecia.

Ciclismul, fie mountain sau road biking, este un sport de anduranta care necesita o putere de concentrare extraordinara. E un training pentru minte. Acelasi lucru se cere si in viata, in profesie – este o cursa lunga pentru care trebuie sa fii pregatit si in permanenta antrenat”, este de parere Tereza Valcan.

De asemenea, ea marturiseste ca acest sport o incarca de energie pozitiva, permitandu-i in acelasi timp sa se elibereze de stresul acumulat la birou.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri