Tudor Plaiesu: Lucrari de arta pretioase
Arta care reflecta bucuria de a trai si de a picta
Viziunea artistului vs. comercial in arta
Cele mai scumpe lucrari
Investitia in arta
5 / 5

Investitia in arta

In ceea ce priveste investitia pe care ar trebui sa o faca un tanar artist pentru deschiderea unui atelier propriu si achizitionarea materialelor necesare, Tudor Plaiesu este de parere ca nivelul mare al chiriilor percepute este una dintre problemele esentiale. La aceasta se adauga adaosurile comerciale mult prea mari pentru materialele de pictura in Romania, dar si oferta foarte putin diversificata de pe piata locala.

"In privinta materialelor, am invatat de la marii maestri ca pictorii trebuie sa foloseasca intotdeauna materiale excelente, de cea mai buna calitate, din respect pentru meserie, dar mai ales pentru public.”

In acest context, iese in evidenta diferenta dintre tara noastra si tarile vest-europene cum ar fi Franta, de exemplu, unde artistul isi aminteste ca putea umple un carucior cu materiale de o calitate excelenta la preturi absolut rezonabile, intr-un simplu magazin de specialitate.

"Romanii au in general o saracacioasa cultura vizuala, dar sunt si oameni deosebiti, cu totul speciali, pe care i-am intalnit sau pentru care am lucrat. Se spune ca artisul trebuie sa lucreze pentru egalii lui si, sincer, mi-e greu sa spun ce suflet este mai nobil, al artistului sau al receptorului artei sale”, marturiseste Tudor Plaiesu.

Intelege arta ca un act cultural, asa ca il preocupa inevitabil toate zonele culturale cu care ea se intersecteaza sau in care se reflecta. In plus, ii place ideea de explorare, calatoriiile adesea aventuroase, pescuitul si timpul petrecut in aer liber.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri