Echitatia, sport cu traditie in Romania
Echitatia, transfer de energie intre cal si calaret
Cai de milioane de euro
Investitia initiala totala ajunge la 300.000-400.000 euro
Herghelia Cai de Vis
Herghelia de la Mangalia
Complexul Sportiv de la Baneasa
Herghelia Beclean
6 / 8

Herghelia de la Mangalia

Herghelia de la Mangalia este situata la mai putin de cinci sute de metri de plaja ce leaga statiunile Saturn si Venus si dateaza inca din anii 1926-1928, cand se incep primele lucrari la constructiile pentru cabaline, iar la inceputul anului 1929 se populeaza cu 44 de cabaline Iepe Mame si 5 Armasari Pepinieri.

S-a ales aceasta locatie pentru rasa Pur Sange Arab atat datorita conditiilor climatice, care se aseamana cu cele din tarile de origine, cat si datorita influentei exercitate de Marea Neagra. Calul Pur Sange Arab, prin eleganta si pedanta lui, este un cal de sa, agrement si sport.

Efectivele de cai cresc numeric si cantitativ la Mangalia, odata cu trecerea timpului. Astfel, la aceasta data, in herghelie se afla in ingrijire un numar de 350 de cai de rasa Pur Sange Arab. De asemenea, herghelia mai dispune si de un hipodrom modern, cu o pista de gallop lunga de 1.840 metri, o pista de trap de 1.370 metri si un teren de obstacole.

Printre serviciile puse la dispozitia clientilor se numara pensiune completa pentru cai (la pretul de 10 euro/zi), cursuri de echitatie, plimbari cu trasura, inchirieri baza materiala pentru filmari si videoclipuri si vizitarea hergheliei si a atelierelor acesteia.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri