Andreas Hoehne, InterContinental Bucuresti
Andreas Hoehne: “Nu se poate face totul peste noapte si nu sunt adeptul revolutiilor”
Bernd Kirsch, Radisson Sas
Bernd Kirsch: “Romanii sunt foarte prietenosi si pretuiesc timpul petrecut in preajma lor”
Clayton Powell, Athenee Palace Hilton
Clayton Powell: “Cel mai frumos aspect al acestei meserii este libertatea de a calatori”
5 / 6

Clayton Powell, Athenee Palace Hilton

Clayton Powell, noul Executive Chef de la Athenee Palace Hilton, este de parere ca
talentul si pasiunea pentru un anumit domeniu de activitate sunt doua aspecte diferite, care se concretizeaza in decursul vietii fiecaruia.

“La mine, mai intai s-a manifestat talentul, atunci cand am inceput sa lucrez in restaurantul pe care il detinea prietenul surorii mele. Ii ajutam pe bucatari, curatam legume sau spalam vase”, isi aminteste Clayton.

La acea varsta vedea aceasta activitate ca pe o modalitate de a castiga bani de buzunar. Invata repede, asa ca a fost incurajat sa urmez aceasta profesie. La inceput lucra part-time si urma cursurile liceale in acelasi timp.

Au urmat apoi studiile de specialitate la Nottingham, Anglia, iar pe durata studiilor lucra part-time intr-un restaurant. Acest lucru ii oferea un oarecare avantaj in fata celorlalti studenti intrucat invata lucruri noi in fiecare zi si, in plus, avea posibilitatea sa experimentez si sa puna in practica tot ceea ce invata la scoala.

“Pasiunea pentru acest domeniu de activitate s-a format in timp, intrucat trebuie sa traiesti momentele vesele dar si pe cele triste specifice unei cariere pentru a te atasa cu adevarat”, este de parere Clayton.

Bucataria este insa locul in care si-a dezvoltat aptitudinile. Nu s-a specializat intr-un domeniu anume. Stie sa gatesca feluri de mancare dintre cele mai diverse si considera ca aceasta este o caracteristica esentiala atunci cand detii functia de Executive Chief.

“In felul acesta poti supraveghea si da sfaturi intregii echipe, indiferent ca meniul este unul specific italian sau frantuzesc, pentru patiserie sau pentru un eveniment mai special. Toate acestea sunt stiluri diferite si necesita unghiuri de abordare specializate”.

Inainte de a veni la Hilton Bucuresti ca Executive Chief, a lucrat aproape doi ani la Hilton Praga in functia de Sous Chef, iar mai inainte a colaborat pentru o perioada de aproape trei ani la restaurantul italian de la Hilton Amsterdam.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri