Andreas Hoehne, InterContinental Bucuresti
Andreas Hoehne: “Nu se poate face totul peste noapte si nu sunt adeptul revolutiilor”
Bernd Kirsch, Radisson Sas
Bernd Kirsch: “Romanii sunt foarte prietenosi si pretuiesc timpul petrecut in preajma lor”
Clayton Powell, Athenee Palace Hilton
Clayton Powell: “Cel mai frumos aspect al acestei meserii este libertatea de a calatori”
3 / 6

Bernd Kirsch, Radisson Sas

Bernd Kirsch, Bucatarul sef de la Rasisson Sas si-a inceput cariera in 1983 urmand cursuri de brutarie. Pe parcurs a realizat faptul ca i-ar placea foarte mult sa devina bucatar, deoarece acest lucru i-ar oferi posibilitatea sa calatoreasca, sa descopare alte tari, culturi si sa cunoasca oameni deosebiti.

Astfel, la varsta de douazeci de ani, dupa trei ani de pregatire, si-a inceput activitatea ca bucatar in hotelul Romantik din Germania, Padurea Neagra, unde a acumulat cunostintele de baza necesare in arta culinara.

In timp ce lucra la hotel, urma si cursurile de bucatar la o scoala speciala din Padurea Neagra, cursuri care au durat trei ani.

“Pentru mine practica este foarte importanta. Bineinteles ca este indicat sa pui bazele unei cunostinte solide prin teorie, trebuie sa inveti sa faci un meniu, sa-ti oferi serviciile la standarde inalte si sa stii toate ingredientele si denumirile preparatelor”, declara Bernd Kirsch.

Dupa plecarea din Germania, a lucrat in hoteluri de 5 stele in Elvetia, atat in partea franceza, cat si in cea germana, reusind sa descopere alt tip de bucatarie si sa acumulez experienta. Primul contact cu Radisson SAS a fost stabilit in 1992 la hotelul Radisson SAS Royal din Bruxelles. Au urmat mai apoi tari precum Germania, Spania, Marea Britanie, dar si Emiratele Arabe Unite, unde a lucrat cinci ani in cadrul Beach Rotana Hotels and Towers din Abu Dhabi, detinand, pe rand, functiile de Sous Chef, Executive Sous Chef si Executive Chef.

“Mi s-a propus sa fac parte din echipa care se ocupa de deschiderea hotelului Radisson SAS din Berlin si am acceptat. Dupa diu ani petrecuti acolo am venit in Romania pentru deschiderea hotelului Radisson SAS din Bucuresti. Ceea ce mai inainte fusese doar o provocare pentru mine, acum s-a transformat in realitate. Lucrez la un hotel de 5 stele care apartinea unui lant international, cu standarde culinare foarte inalte”, marturiseste Kirsch.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri