Piata vinurilor de lux in Romania
Profilul consumatorului
Renumele vinului romanesc
Agricola Stirbey
Murfatlar
Cramele Recas
Cotnari
5 / 7

Murfatlar

Calitatea vinurilor Murfatlar este, de asemenea, recunoscuta peste granita, iar ca dovada stau cele peste 180 medalii obtinute la cele mai renumite competitii internationale, precum si faptul ca exporta in tari cu traditie.

Murfatlar a castigat trei medalii de argint la cea de-a 54-a editie a Concursul International Vino Ljubljana 2008, din totalul de cinci medalii obtinute de tara noastra in competitie. Singurul si unicul vin licoros din Romania, Lacrima lui Ovidiu de 12 ani, a obtinut medalia de argint. Acest vin licoros este de altfel un favorit al concursurilor de specialitate doar anul acesta dobandind patru medalii.

Doua medalii de argint au mai fost castigate de asemenea de tanarul vin Sauvignon Blanc Sec de Murfatlar din productia anului 2007 si Chardonnay 3Hectare, din productia anului 2006.

Gama sortimentala 3Hectare reuneste cele mai multe medalii la competitiile nationale si internationale. 3Hectare Chardonnay, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon a castigat de-a lungul anilor numeroase medalii de aur si argint la Concoursurile de la Bruxelles, Berlin, Ljubljana si Citadellesduvin.

Anul 2008 a inceput promitator castigand nu mai putin de 22 medalii la concursurile internationale de vin pana in acest moment, cu sortimente precum Zestrea Muscat Ottonel, Rai Grande Reserve sau Chardonnay Du Monde : Chardonnay Sec de Murfatlar.
O noutate pentru Murfatlar pe segmentul high-end o reperezinta vinul Arezan, un Cabernet Sauvignon de exceptie, ce se obtine din struguri special selectionati si vinificati prin metode speciale, prezent numai in HORECA.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri