Produsele organice: Optiunea catre o viata sanatoasa
Conceptul de produs organic
Consumatorii de cosmetice organice
Piata cosmeticelor organice
Sauber
The Body Shop
Ingrediente interzise in cultura organica:
Ingrediente interzise in cultura organica:
8 / 8

Ingrediente interzise in cultura organica:

Propylene Glycol - este un element standard pentru majoritatea extraselor din plante. Este sintetic si a fost legat, in mod repetat, de un numar mare de alergii si reactii toxice.

Talcul - numeroase studii stiintifice au descoperit ca o aplicare frecventa a pudrei de talc in zona genitala este asociata cu o crestere a riscului de aparitie a cancerului ovarian.

Lanolina - emolient obtinut din lana oilor. Este folosita in compozitia rujurilor si a cremelor si poate provoca forme grave de acnee. De obicei, lanolina folosita in industria cosmetica este contaminata cu pesticide si insecticide.

Stearalkonium Chloride - substanta chimica folosita ca si ingredient in balsamul de par si in diferite creme. Este toxica si cauzeaza reactii alergice. Se sustine ca ar avea proprietati de hidratare si este mult mai ieftin si usor de folosit in compozitia balsamurilor de par decat proteinele si extractele din plante.

Parfumurile sintetice - pot avea peste 200 de ingrediente in compozitia lor. Bineinteles ca nu ai cum sa afli care anume sunt acestea, din moment ce pe eticheta este precizat un simplu cuvant "Parfum/Fragrance". Cateva dintre problemele pe care le cauzeaza aceste parfumuri sunt: migrenele, ameteala, iritatii ale pielii, hiperpigmentare, tuse violenta, voma.

Vopselele sintetice - sunt folosite cu scopul de a "infrumuseta" aspectul compozitiei. Trebuie evitate cu orice pret. Le poti recunoaste deoarece sunt inscriptionate pe eticheta ca si FD$C sau D$C urmate de o culoare si un numar. Aceste vopsele sintetice sunt considerate a fi cancerigene.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri